Ние следим непрекъснато Българското Черноморие. Не съществува реален риск. Това,

...
Ние следим непрекъснато Българското Черноморие. Не съществува реален риск. Това,
Коментари Харесай

Юлиян Попов: Това правителство ще изкара поне 18 месеца

Ние следим непрестанно Българското Черноморие. Не съществува действителен риск. Това, което е пометено от тази вода, са 150 тона масла, които са от разрушени електростанции, боклуци от къщи, животни. Това сподели министъра на околната среда и водите Юлиян Попов в „ Защо, господин министър? " по бТВ.

Той разяснява и какви са вредите от язовира „ Нова Каховка " за крайбрежието в Украйна. „ За самото крайбрежие са обилни не бих споделил, че са изцяло пагубни. „ Нова Каховка " е голям язовир. Водата му е колкото 27 пъти язовир „ Искър ". Това основава местна злополука, тъй като това е сладка вода, не е отровна вода. Тя на процедура обезсолява морето ", изясни екоминистърът.

Според него теченията не се носят насам, а река Дунав работи като вентилатор.

Попов акцентира, че няма съображение да се счита, че телата на няколко крави, открити по нашето крайбрежие, са пристигнали от Украйна.

Той разяснява и това, че преди три седмици, откакто министрите поставиха клетва, мандатоносителите ПП-ДБ обявиха, че може да желаят оставката на държавното управление.

„ Това е една доста комплицирана сглобка, която някои я назовават коалиция, а други не желаят да я назовават коалиция. Факт е, че тази договореност не е задоволително подробна и прецизна. Когато две партии, въпреки да са съгласни между тях по всички съществени въпроси, са построили предизборната си тактика да се нападат едни други по-късно се появяват доста неизчистени неща ", съобщи Попов.

Той счита, че това държавно управление ще изкара най-малко 18 месеца.

Работата на регулаторите е извънредно значима и е доста значимо те да са самостоятелни, високоекспертни и да имат задоволителен запас. „ Това се схваща към този момент от всички политически сили, тъй като никой не желае да се натовари с отговорността за регулатор. Една политическа мощ, която поеме отговорността за един регулатор, единствено може да страда в следствие. Донякъде те са лостове за въздействие, само че това е въздействие, от което никой няма необикновен интерес, тъй като регулаторът нормално контролира неща, които са отвън контрола на политическата партия ", разяснява той.

Екипът му е формиран от специалисти, не от политически фигури, и той застава зад всяко едно от назначенията си, безапелационен бе министърът. „ Имам доверие на тези хора. Най-вече вярвам на себе си. Основното, което трябваше да създадем, бе да осигурим приемствеността и последователността на нашата работа. От самото си встъпване в служба ние се занимаваме непрестанно с водни рецесии - с „ Нова Каховка ", с наводнения. Аз избрах, предложих, договорих и координирах назначението на един от хората, който е най-компетентният човек в тази страна във връзка с водите. Ние овладяваме съгласно мен доста, доста добре водните рецесии с помощта на него ", съобщи Юлиян Попов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР