Ние ще управляваме и ще бъдем в Народното събрание, ако

...
Ние ще управляваме и ще бъдем в Народното събрание, ако
Коментари Харесай

Калина Константинова: Ние ще управляваме, ако има смисъл в това

Ние ще управляваме и ще бъдем в Народното събрание, в случай че знаем, че се свършим значимите за хората неща. Ако " Продължаваме промяната “ не открият болшинство за значимите закони, акад. Николай Денков ще върне празна директория на Румен Радев. Това съобщи в предаването " Лице в лице “ депутатът Калина Константинова от " Продължаваме промяната “.

" Това, което чухме като коментар от страната на Бойко Борисов, е нападателната реакция на един водач, който не съумя. Имаше добра причина в този парламент да се откри болшинство и почтено казано на него му беше гласуван този ангажимент. Сега се бяга от отговорност – търси се кой е отговорен за тяхната импотентност и некадърност да сформират такова болшинство и да излъчат кабинет с първия мандат “, съобщи тя в отговор на изявление на Борисов за оферти от " Продължаваме промяната “ министър председател.

Калина Константинова съобщи изрично, че групировката им не е изпаднала в пораженско въодушевление. Поясни също по този начин, че още в първия ден след отхвърлянето на проектокабинета " Габровски “, те са оповестили претендента си за министър председател и са седнали на една маса с останалите партии, с цел да обсъдят целите си за ръководство на страната. Подчерта обаче, че няма по какъв начин да подпишат каквото и да било съглашение с ГЕРБ, тъй като това е тяхната позиция от основаването на " Продължаваме промяната “.

" Първо би трябвало да проверим дали в това Народно заседание има предпочитание да се свършат избрани задания и да се намерят решения за някои проблеми на хората. Дотук подобен сигнал не виждаме. Сега е наша задача и това е ролята ни, като втора политическа мощ, да проверим дали има такива политики към които всички партии могат да обединя “, изясни още тя и добави, че по-късно ще стане ясно дали " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “ ще имат държавно управление на малцинството или не.

Калина Константинова уточни тези закони, които ще послужат като лакмус дали има подготвеност да се поддържа кабинет на малцинството – антикорупционните закони, както и тези, свързани с усвояването на европейското финансиране по Плана за възобновяване и стабилно развиване. Тя се надява, че политиците ще осъзнаят по време на Коледа, каква е тяхната задача и ще има напредване напред.

" Надявам се, че прахосването на тези два месеца, които президентът Румен Радев даде на ГЕРБ, няма да се отразят на шанса си през идващите седмици да успеем, да създадем смислени стъпки в реализирането на значимите задания. Ние ще настояваме и ще работим за приемането на стойностни решения “, сподели още Калина Константинова.

Тя обърна внимание на ограниченията ориентирани към хората, които са заложени в Бюджета и ще бъдат прегледани в Народното събрание в идващите дни. Надява се на градивен разговор и да види осмисляне на проблемите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР