Ние ще преживеем неуважението на кмета, който ни бе поканил,

...
Ние ще преживеем неуважението на кмета, който ни бе поканил,
Коментари Харесай

Свирепа схватка между Антон Хекимян и Бойко Димитров заради бюджета на София и избора на председател на СОС

Ние ще преживеем неуважението на кмета, който ни бе поканил, да стане и да си тръгне. Той би трябвало да разбере, че към този момент не е шеф на комерсиално сдружение. Може през днешния ден да си е изпуснал нервите. Това съобщи общинският консултант от ГЕРБ- в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Това беше работна среща, на която категорично бе помолено да не се снима, добави сътрудника му Бойко Димитров от Продължаваме промяната- и „ “ (ПП-ДБ-СС).

„ В началото на срещата кметът Терзиев сподели, че не може да се снима. Ние обаче желаеме тази среща да е открита и хората да чуят по какъв начин се разпределят средствата “, изясни Хекимян.

„ Винаги в предходни години, когато се преглежда бюджета, той се разисква в групите и не е било обществено. Аз се удивлявам, че в този момент от държат да се излъчва. Явно срещата ще би трябвало да се прави с всяка една група поотделно “, не скри изумлението си от казаното представителят на ПП-ДБ-СС.

„ Имаше и друго притеснително нещо – през днешния ден до кмета имаше един външен човек, който не е ясно дали ще бъде заместител кмет, който имаше вътрешна информация. Той ли е основал този бюджет? “, сподели представителят на ГЕРБ-.

Това е специалист с цивилен контракт, отговори му Димитров.

По думите на Хекимян казусът е, че липсва бистрота.

Дебатът продължи в посока систематизиране на средствата на столицата.

„ Средствата за градския превоз ще дойдат от множеството продадени карти и билети и помощ от страната “, сподели Бойко Димитров.

Тук избухна::Значи признавате, че средствата ги няма? Как прогнозирате какъв брой ще са бъдещите купувачи на карти и билети. Кажете дали ще се усилят цените на карти и билети? “, попита той.

„ Пътуващите се усилват, таксуванията също. Това носи съществени доходи в градския превоз “, отговори му общинският консултант.

„ Има доста смущаващи тематики в бюджета. В него приказваме за съвсем 90% припокриване с програмата на госпожа Фандъкова. Затова беше добре и кмета и индивида, на който не разбрахме функционалността, да обяснят дали има планувани средства за нови детски градини. Нито едно ново нещо не е планувано да бъде построено в София “, уточни представителят на ГЕРБ-.

„ За детските градини парите, които са заложени са доста повече от предходната година. Да, има и планове, които ще приключим. Ще се стартират 12 нови детски градини през 2024 година Двойно се усилват средствата за чистотата в кварталите. Вдигат се и парите в сфера „ Култура “, изясни му Бойко Димитров.

„ Смущаващото е, че виждаме, че София остава на две скорости от заложеното. Другото доста значимо е, че кметът Терзиев обясняваше по какъв начин ще включи в бюджета 380 милиона от несъбрани налози и такси, които не видяхме в бюджета “, заключи.

„ Няма ги, само че сме планували нарастване на по-добра събираемост от налози и наеми “, отвърна Димитров.

Разговорът продължи в посока изборът на ръководител на Столичен общински съвет (СОС).

„ Водим диалози с останалите групи за ръководител на СОС. Ротацията беше отхвърлена като неприемлива. В момента се върви към краткотраен ръководител “, заяви представителят на ПП-ДБ-СС.

„ Това е вест. С кого сте се разбрали? Врем пр значи затъване в блатото на плаващите болшинства. Вие обричате София “, реагира Хекимян.

„ Мисля, че е по-добре да се откри решение за пускане на работата на СОС. На мен ще ми е доста мъчно да се изправя след два месеца пред гласоподавателите и да им обясня за какво би трябвало да се върви на нови избори, допускам и вие “, предизвести го Димитров.

Хекимян му отговори, че се върви натам поради упорството на господин Бонев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР