Ние ще питаме хората дали искат президентска република. Трябва да

...
Ние ще питаме хората дали искат президентска република. Трябва да
Коментари Харесай

Тошко Йорданов обясни защо Слави иска президентска република

Ние ще питаме хората дали желаят президентска република. Трябва да се свика Велико национално заседание и смяна в Конституцията. Ще зададем въпросът по този начин, че в случай че хората го поддържа, то ще стане наложително Народно събрание да прегледа и да се стигне до Велико национално заседание.

Хората ще кажат, в случай че има задоволително гласове, то няма да има значение дали на политиците им се желае или не. Това съобщи зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов в ефира на Нова телевизия, пробвайки се някак си да изясни концепциите на началника си Слави.

Държавата е на хората. Дали ще е американски вид или френски вид - това са елементи, които са работа на специалисти адвокати, добави още той. По думите му това е решението, тъй като има ясна отговорност.

В една форма - президентът е министър-председател, в другата - президентът предлага законите, Народно събрание ги кове, изясни Йорданов.

Преференциите са безспорен търг, хората си заплащат дали с услуги или по различен метод, безапелационен е той. 

Йорданов бе безапелационен, че изказванията за опити да си прелеят симпатизанти от тези на президента не го интересуват, тъй като това са страхове на съперниците им.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР