Ние ще браним целостта на България, ще бъдем гаранти за

...
Ние ще браним целостта на България, ще бъдем гаранти за
Коментари Харесай

Карадайъ: Ние ще браним целостта на България -

" Ние ще браним целостта на България, ще бъдем гаранти за стабилността и сигурността на нашата страна. "

Това съобщи през днешния ден водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във варненското село Медовец, където с обичаен възпоменателен митинг-събор бяха маркирани 33 години от " Майските събития " и бе почетена паметта на починалите по време на възродителния развой, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Събитието се организира в памет на Назифе Мустафа и Шакир Мехмед, изгубили живота си по време на мирните митинги през 1989 година

Карадайъ поздрави участниците в събора от името на почетния ръководител на партията Ахмед Доган. Той напомни, че през 2021 година в България три пъти имаше парламентарни избори, които са инструмент на демокрацията, " единствено че за ръководещите народна власт няма ". 



Според водача на Движение за права и свободи обществото е " научило урока на разделянето по времето, когато е изработен опит на мюсюлманите да бъдат отнети идентичността, името, религията, култарата, традициите ".

Във възпоменателния протест в Медовец през днешния ден участваха още зам.-председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов и Йордан Цонев, народните представители на партията, деятели на групировката, кметове от Варненска област и прилежащите райони.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР