Ние се снишаваме за Марица изток“. Смятаме, че ще ни

...
Ние се снишаваме за Марица изток“. Смятаме, че ще ни
Коментари Харесай

Димитър Събев, икономист: Снишаваме се за Марица изток, но това ни прави лоша услуга

„ Ние се снишаваме за „ Марица изток “. Смятаме, че ще ни отмине. Но цялото това снишаване ни прави неприятна услуга.

Това съобщи за Euronews Bulgaria икономистът Димитър Събев.

Направено е огромно изследване, има три сюжета за бъдещето на " Марица изток " . Това е  едно огромно проучване, доста източници привлякохме, направено е  социологическо изследване в цялата страна и с хора от района, анализирахме демографски индикатори. Всеки от тримата учени използваше своите принадлежности от своята област.

Де факто другите страни в Европа са тръгнали по този път. Но Европейска комисия не ни поставя чатал на врата. Но би трябвало да се понижат излъчванията. Не е единствено Брюксел.

Оптимистичният сюжет е страната неотложно от през вчерашния ден да стартира да работи в стратегия, да се направи по този начин, че районът  да остане жив и след работата на централите.

Заместващи производства и мощности - в това отношение капацитетът е доста огромен. Ние знаем, че бизнесът непрекъснато споделя, че неналичието на работна  ръка е огромен проблем.

Първият вид е преориентиране - да стане на етапи, планувано затваряне и обединение. Държавата да поеме ангажимент и да получи още средства от Европейски Съюз. Те дават 2 милиарда лв..

Оптимистичният вид е хората да бъдат арестувани с високотехнологични производства. Да превърнем този район с съвършената работна  сила в център за произвеждане от нов вид.

Вторият вид и страната да се снишава и да не прави нищо.

Като част от Европейски Съюз до 2050 година ще останем въглеродно неутрални, а след седем години нашите излъчвания ще паднат с 50%.

Трябва да декарбонизираме нашата стопанска система.

В „ Марица изток “ има централи със сенчеста благосъстоятелност. Те ще не престават да получават дотации. А токът на хората ще нарастне. Субсидиите от общия джоб ще нараства, само че районът няма да бъде подготвен за всичко това. Това планувано снишаване ще стане бедствено.

Третият вид е страната да взима половинчати ограничения.

Този отчет показва справедливи данни. Първо, „ Брикел “ и „ Бобов дол “ - те взимат доста пари, само че не са огромни.

Тази заран към 7 ч. токът, който идва, е 55% от АЕЦ и 15% от Мариците.

В „ Марица изток “ 11 300 души са заети на трудов контракт. Признаваме, че ще има хора, които ще бъдат наранени.

Кой е отговорен? това е софтуерен прогрес, световни процеси, които протичат без политическа воля. Климатът се трансформира, технологиите и обстановката в света се трансформират.

Не би трябвало да отлагаме казуса, би трябвало да вземем незабавни ограничения .

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР