Ние се познаваме от нашата среща в Киев и съм

...
Ние се познаваме от нашата среща в Киев и съм
Коментари Харесай

Петков за Зеленски: Щастлив съм да го видя отново. Визитата показва, че може да се разчита на нас

" Ние се познаваме от нашата среща в Киев и съм благополучен да го видя още веднъж. Мисля, че имаме доста положителни връзки и се надявам ползотворно да работим за богатството на Европа и мира в Украйна ".

Така съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разяснява визитата на украинския президент Володимир Зеленски в България.

" Това демонстрира какъв брой е значима България за Европейския съюз и НАТО и по какъв начин Украйна ни вижда като един постоянен сътрудник и разчита на нашата поддръжка. Президентът Зеленски е международен водач и това, че е избрал през днешния ден да бъде в София, демонстрира още веднъж, че България с новото държавно управление, както и по време на нашето държавно управление, демонстрира, че може да бъде постоянен сътрудник, че може да се разчита на нас. Едновременно с това уважението от президента демонстрира, че сме важен фактор в Европа ", сподели още той.

" Това, което се вижда ясно е, че има болшинство по тази тематика. България сподели и съобщи през днешния ден, че болшинството от народни представители застава твърдо зад стабилната европейска позиция на България, ясната поддръжка за Украйна и може да сме горди, че не сме в периферията, нестабилния сътрудник, троянския кон. Напротив - ние сме важен, значим сътрудник, на който Украйна разчита ", сподели Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР