Ние се готвим за победа на изборите и да приемем

...
Ние се готвим за победа на изборите и да приемем
Коментари Харесай

Сачева: Сега трябва да овладеем кризата, за избори е рано

Ние се готвим за победа на изборите и да приемем решението на народа такова, каквото е. Разчитаме на добър резултат и на това, че ще получим мандат на ръководство. Това съобщи в студиото на " Панорама " по Българска национална телевизия общественият министър Деница Сачева. На въпроса с кого би се коалирала партия ГЕРБ, тя съобщи, че е рано това да се разяснява, само че сигурно, постоянно са успявали да намерят положителните салда за политиките на ръководство.

" Нашият акцент сега е да овладеем рецесията. За изборите е прекомерно рано да приказваме. Фокусираме нашите старания да овладеем здравната система, имунизацията, да имаме социално-икономически ограничения и да действаме ", съобщи Сачева.

Вече трета седмица ние сме на 16-о място по смъртност в Европа, уточни Сачева. В момента нямаме неоползотворени ваксини и предприехме рационален и уравновесен метод, добави министърът.

" Да, имунизациите не стигат, само че в идващите седмици чакаме доставка на стотици хиляди дози и даже сме подготвени да стартираме четвърта фаза ", означи още тя.

" Много малко бизнеси са затворени, имаме демократични ограничения и непрестанно разширяваме обсега. Каквато и да било отплата не може да компенсира действителния метод, само че ние имаме симетричност сред цели запаси - най-ниски налози и най-ниска преразпределителна роля на страната ", акцентира Сачева

" Над 2 милиарда сме дали досега на браншове като туризъм и превоз, които са най-засегнати от рецесията ", изясни Сачева. По думите ѝ, икономическите ограничения ще продължат до края на септември, в случай че е належащо, някои от тях биха траяли и до края на пандемията.

Министър Сачева изясни, че таванът по мярката за затворени бизнеси ще се увеличи на 300 000, а досега страната е подкрепила с финансови средства над 25 000 компании. Друга смяна, която беше призната през днешния ден в Народното събрание, е неплатеният отпуск от 90 календарни дни поради пандемията, да бъде признаван за трудов стаж.

" 230 000 души са безработни сега, сигурно има хора, които не са регистрирани в бюрата по труда, само че нямаме данни за срив ", уточни изрично министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР