Ние се гордеем с нашите безвъзмездни кръводарители. Голяма част от

...
Ние се гордеем с нашите безвъзмездни кръводарители. Голяма част от
Коментари Харесай

Дарител: Ето как точат кръв от ген. Мутафйчийски

" Ние се гордеем с нашите безплатни кръводарители. Голяма част от тях идват регулярно в Кръвния център на ВМА и подаряват за напълно непознати хора. Благодарим за човечността и безкористната им помощ. Защото ефикасното действие на трансфузионната система е немислимо без присъединяване на обществото като цяло. "

Това съобщи началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български доктор, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20.

Той също подари кръв в навечерието на 14 юни – Световен ден на доброволния и безплатен кръводарител, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение. 



Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от задачите на лечебното заведение. В тази връзка, от време на време се провеждат акции в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад самодейността " Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! ". 

Тази година 14 юни ще бъде маркиран с Ден на отворените порти в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА. И всеки един жител, който дава отговор на условията за кръводаряване, може да го направи във времето от 8:00 до 16:00 часа, споделиха експертите и изрекоха признателност на всички, които оказват помощ за спасяването на човешки животи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР