Ние съществуваме в епоха, белязана от забележителен напредък, но и

...
Ние съществуваме в епоха, белязана от забележителен напредък, но и
Коментари Харесай

Тихата епидемия: как ежедневните токсини влияят на здравето ни

Ние съществуваме в ера, белязана от незабравим прогрес, само че и от тревожни рискове за здравето. Токсините са на всички места към нас – в околната среда, в утвърдените от държавното управление артикули – храни, медикаменти и излъчвания. Тази публикация изяснява скритите опасности и дава няколко ефикасни естествени тактики за противопоставяне. 

Ескалиращата рецесия на хроничните болести

През последните две десетилетия честотата на хроничните болести внезапно скача. Статистиката на Световната здравна организация разкрива тревожна траектория. Към 2021 година на незаразните болести, в това число сърдечно-съдови, рак, диабет и хронични респираторни болести, се дължат 70% от световните смъртни случаи. В началото на века този индикатор е бил 60%.
Все по-често откривателите признават комплицираната връзка сред тези болести и токсините в околната среда. Излагането на голям брой синтетични и естествени субстанции е обвързвано с голям брой здравословни проблеми – от хормонални разстройства до невродегенеративни болести и рак. Вече има консенсус в здравната общественост, че тези отрови играят роля в стимулирането на възходящото разпространяване на хроничните болести.


5 постоянно срещани отрови в околната среда

1. ГлифозатТози хербицид, съществена съставна част на „ Раундъп “, се употребява необятно в селското стопанство. Въпреки ефикасността му в битката с плевелите, въздействието на глифозата върху човешкото здраве поражда съществени опасения. Изследванията го свързват с разнообразни болести, в това число ендокринни разстройства и някои типове рак. Притеснително е, че даже ниско равнище на излагане може да усили риска от болест, което допуска, че остатъците му в храната може да са по-вредни, в сравнение с се смяташе до момента. Като се има поради световната взаимозависимост от основаните на глифозат хербициди, наличието му в нашата хранителна система съставлява всеобхватна опасност.
2. ЖивакИзлагането на живак крие съществени опасности за здравето. Тимеросалът, съединяване, съдържащо живак, употребявано като консервант в някои ваксини, е противоречив въпрос. Въпреки че тимерозалът е отстранен в доста страни заради евентуални опасности, някои ваксини и фармацевтични артикули към момента може да го съдържат. Друг източник на живак са зъбните амалгами, необятно употребен материал за зъбни пломби. Проучванията свързват живака с неврологични увреждания, бъбречни болести и автоимунни болести.
3. ОловоВъпреки напъните за минимизиране на излагането на олово, този тежък метал продължава да съставлява риск за здравето. Един постоянно срещан източник е нечистата вода вследствие на остаряла инфраструктура и водопроводни съоръжения, съдържащи олово. Излагането на олово е изключително пагубно за децата, те са застрашени от неврологични увреждания, усложнения в образованието и нарушен напредък.
4. Фталати и парабениТези химикали са постоянно срещани в продуктите за персонална хигиена. Фталатите се употребяват за увеличение на гъвкавостта на пластмасите, а парабените работят като консерванти. Те са публикувани повсеместното и доста хора са изложени на техните пакости всекидневно. Изследванията свързват тези химикали с ендокринни разстройства, понижена плодовитост и нараснал риск от някои типове рак. 
5. Летливи органични съединения (ЛОС)ЛОС са химикали, отделяни като газове от разнообразни домашен артикули, като бои, лакове и почистващи артикули. Тези съединения могат да допринесат за неприятно качество на въздуха в затворени пространства, което води до раздразнение на очите, носа и гърлото, главоболие и гадене. Дългосрочното излагане може да докара до по-сериозни последствия – в това число увреждане на черния дроб, бъбреците и централната нервна система, а за някои ЛОС се допуска или се знае, че предизвикват рак при хората.

Естествени тактики за противопоставяне

Изберете за менюто си органични храни. Те се отглеждат без синтетични пестициди. Е, малко по-скъпи са, само че здравето ни е най-ценно.Минимизирайте излагането на живак. Обърнете внимание на типовете риба, които консумирате. По-големите хищници като риба звук и риба меч нормално имат по-високи равнища на живак. Когато е допустимо, изберете ваксини без тиомерсал, изключително за деца и бременни дами. За стоматологична работа обсъдете с вашия ортодонт потреблението на други възможности без живак на зъбните амалгами.Филтрирайте водата си. Инвестирането в първокласен воден филтър може да бъде решаваща стъпка към понижаване на излагането ви на токсични субстанции. Уверете се, че определеният от вас артикул е сертифициран за унищожаване на характерните замърсители, открити във вашето локално водоснабдяване. Сменяйте постоянно филтърните патрони.Изберете естествени артикули за персонална хигиена. За да намалите излагането на фталати, парабени и други нездравословни химикали, помислете за прекосяване към естествени артикули за персонална хигиена. Качеството на въздуха в пространствата. Намаляване на излагането на ЛОС и други замърсители на въздуха на закрито може да се реализира посредством възстановяване на вентилацията и избор на артикули с ниско или без наличие на ЛОС. Пречиствателите на въздуха също са вид. Някои стайни растения са естествени филтри, потърсете такива. 

Естествена детоксикация на тялото

Пълното отбягване на токсините от околната среда е съвсем невероятно. Но е допустимо да подпомогнем естествените процеси на детоксикация на тялото. Това може да включва постоянна физическа интензивност (токсините се отстраняват посредством потта), която поддържа цялостното метаболитно здраве. Хидратацията също е от значително значение за поддържане на бъбречната функционалност – различен значим път за елиминиране на токсините.
Включете в менюто си кръстоцветни зеленчуци, като броколи и зеле, съдържащи съединения, облекчаващи работата на огромния чистач – черния дроб. Храните, богати на фибри, балансират перисталтиката.
Редовното потребление на сауна също е добра концепция за изкарване на отровите от нас посредством потене. Но е желателно преди този момент да се консултирате с доктор до каква степен този избор е подобаващ за вас.
Източник  
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР