Ние с Демократична България по големите въпроси нямаме съществени разлики.Това

...
Ние с Демократична България по големите въпроси нямаме съществени разлики.Това
Коментари Харесай

Тома Биков: Нямаме съществени разлики по големите въпроси с Демократична България

" Ние с " Демократична България " по огромните въпроси нямаме основни разлики. "

Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

" Имаме разлики единствено по имагинерни въпроси в главите на някои хора и във връзка с това, че ние не сме им симпатични и те на нас. Още повече, че в предходното държавно управление " Демократична България " не реализираха нито една своя концепция. Те ги реализираха в 48-ото Народно заседание и то, тъй като предходното държавно управление падна - военната помощ за Украйна, изтребителите Ф16. В същото време те имат разлики с " Продължаваме промяната " по тематиката за финансите. Така че, в случай че се вгледаме в по-големите неща, мисля че има опция за разговор с тях. Друг е въпросът дали това ще се случи ", добави депутатът от ГЕРБ.

Тома Биков разяснява и измененията в Изборния кодекс:

" Ние защитихме последните дни теза, която пазиме от година и половина - връщането на смесеното гласоподаване до момента в който не се откри по-подходящ вид за това по едно и също време всички жители да могат да упражнят правото си на глас, да бъдат обезпечени почтени избори и да се вдигне доверието в изборния развой. Със сигурност тези диалози ще продължат и след приемането на Изборния кодекс и се надявам да достигнем до консенсус, колкото и мъчно в този момент да наподобява това. "

" При присъединяване на над 150 000 души в изборния развой изборите не могат да бъдат фалшифицирани. Всяка партия си има представители в Изборната комисия. Да, неточности може да бъдат направени, това не са хора от професионалната изборна администрация. Ако има неточности, би трябвало да се опитаме да ги улесним - да създадем по-прост протокол ", добави още Биков.

Според депутата от ГЕРБ мъчно се беседва с " Продължаваме промяната ":

" Трудно ще продължи диалогът с " Продължаваме промяната ", които показват нещо приблизително сред параноя и тотално недоумение на тези процеси. Няма какво да се изясни на тези хора. Те потеглят с една фикс идея, и някои си имат вяра, че всяка смяна значи кражба, операция и нещо доста ужасно. Тази параноя съгласно мен е подбудена от недоумение на процеса. На тях им се вижда ужасно всяко нещо, което откриват. При " Демократична България " се следи бездейност, не толкоз блестящо изложение на тезите. Имам възприятието, че вървят след " Продължаваме промяната " по инерция, за жалост, и те не са в положение да ги спрат, когато тръгнат да правят някоя пакост ", сподели Тома Биков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР