,,Ние рестартираме нашата подписка от преди година с искане за

...
,,Ние рестартираме нашата подписка от преди година с искане за
Коментари Харесай

Бивши кадри на БНТ поискаха оставката на Емил Кошлуков и СЕМ

,,Ние рестартираме нашата подписка от преди година с искане за оставка на генералния шеф на Българска национална телевизия и към този момент настояваме и за оставката на Съвет за електронни медии – органът, който го избира и който си затваря очите пред всички нарушавания на Закона за радио и телевизия, които се правят редовно в Българска национална телевизия ”. Това се споделя в отворено писмо до медиите от някогашни чиновници на малкия екран.
 Според тях напрежението от гражданските митинги пред постройката на Българска национална телевизия през предходната година; от подписката, от която са събрани  близо 2000 подписа постановат неотложен мониторинг на държавната телевизия.
,,Всичко това още едно доказателство за тоталния неуспех на Съвет за електронни медии в настоящия му състав, образуван от политически подвластни и дори некомпетентни членове, които не могат да обезпечат естествена за една европейска страна медийна среда. През последните 2 години Съвет за електронни медии показва липса на реакция против подправените вести, против неспазването на лицензията на Българска национална телевизия, против неизпълнението на програмата, с която генералният шеф е кандидатствал за длъжността, както и липса на какъвто и да било надзор над активността, наличието и финансите на Българска национална телевизия ”, се споделя още в позицията.
 
,,Във връзка с тези обстоятелства възобновяваме настояванията си от лятото на 2020 година и приканваме още хора да се причислят към тези над 2000 изявени публицисти, общественици, писатели, създатели, духовници, експерти и жители, които подписаха отвореното ни писмо за оставката на Емил Кошлуков и за възобновяването на публичния статут, свободата и плурализма в Българска национална телевизия, като настояваме за:
- незабавната оставка на Емил Кошлуков като общоприет шеф на БНТ;
 Министърът на кулутрата: Довиждане господин Кошулков Министърът на кулутрата: Довиждане господин Кошулков
" Довижадане господин Кошлуков ". Това е написал в персоналния профил министърът на културата Велислав Мниеков. Вероятно става дума за ...
- незабавна оставка на Съвет за електронни медии и старт на преформатиране, в това число и законодателно, на метода на избор и действие на медийния регулатор;
- незабавни дейности на контролните държавни органи с оглед изясняване на някои притеснителни обстоятелства по отношение на финансовото ръководство на Българска национална телевизия ”.
 Писмото е подписано от Марио Гаврилов, Боряна Пунчева, Роберт Ковачев, Камен Алипиев, доктор Горан Благоев, Камелия Дончева и Искра Ангелова.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР