Ние продължаваме да имаме критики към бюджета, предложен от Васил

...
Ние продължаваме да имаме критики към бюджета, предложен от Васил
Коментари Харесай

Хекимян: Бюджетът на София може да бъде определен като „бюджет на липсите”

„ Ние продължаваме да имаме рецензии към бюджета, препоръчан от Васил Терзиев, и ще продължим да ги имаме през цялата година. Това е по този начин, тъй като той би могъл да бъде избран като „ бюджет на неналичията “, съобщи общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. И добави: „ Няма по какъв начин да дръпнем ръчната спирачка на София. Работата за жителите би трябвало да продължи ”.

Според него огромна част от предложенията на кмета няма да бъдат осъществени. „ Заради управническата отпадналост на екипа, който в този момент ръководи Столичната община ”, акцентира той.

„ В бюджета липсват едни 380 млн. лева, които трябваше да бъдат събрани в допълнение – несъбрани вземания на общината. Няма ги разпределени. Тази план-сметка, която се приема през днешния ден, е ¼ от работата на Васил Терзиев за идващия интервал. Той в идващите четири години има да направи четири бюджета. Единият от тях към този момент е изработен, а той в 95% преповтаря финансовата стратегия, заложена от Йорданка Фандъкова ”, изрично съобщи Хекимян.

„ Всичко, което е била заложено от предходния управнически екип, ще продължи да се извършва. Няма нито една нова детска градина. Този екип не е пристигнал с нито един нов план ”, сподели общинският консултант.

По думите му са утвърдени 20 млн. лева за реализирането на планове, свързани с детски градини, карти за градския превоз, деца в неравностойно състояние и такива със здравословни проблеми.

Антон Хекимян заяви, че групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет ще остане съпротива на ръководството.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР