Ние продължаваме борбата срещу шуробаджанащината и корупцията. Това каза на

...
Ние продължаваме борбата срещу шуробаджанащината и корупцията. Това каза на
Коментари Харесай

БСП връщат парите, дарени от брата на депутата Георги Стоилов и застават твърдо зад партийния си другар

Ние продължаваме битката против шуробаджанащината и корупцията.

Това сподели на брифинг в Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков, който разяснява тематиката за депутата Георги Стоилов, чийто брат беше арестуван преди дни в Русе. "От ГЕРБ се пробват да ни отговорят с дребнотемие. Такова е тематиката за нашия сътрудник Георги Стоилов. Днес парламентарната група реши, че ще върнем тези 400 лева, които е дарил брат му. Правим това, тъй като не желаеме да имаме нищо общо с тази тематика ", безапелационен беше Ерменков.

"Георги Стоилов няма нищо общо с нито една компания на брат си. Илия Стоилов не е назначаван на държавна работа. Той е правил тези дейности, в случай че ги е правил, в качеството си на физическо лице. Всеки дава отговор за собсвтените си дейности и носи следствията си за това. Още веднъж ще повторя, че Георги Стоилов няма нито един детайл на съучастничество в дейностите, за които е обвиенен брат му. Не съм юрист на Георги Стоилов, а съм негов сътрудник. Стоя с името си зад това, което споделям. Цялата група го поддържа колегиално. Ние заставаме зад него като партийни приятели. Той няма никаква виновност за това, което брат му е правил ", разгласи аленият народен представител.

От Българска социалистическа партия прибавиха също, че ще сезират прокуратурата по отношение на зам.-министъра на превоза Ангел Попов. "За този човек има доказателства, че в качеството си на ръководител на браншова организация е желал и събирал пари от сътрудниците си, с цел да им издаваа лицензи за товари. 6 месеца след този сигнал този човек продължава да е зам.-министър. Има и декларация, от мъж, който персонално е дал пари на Ангел Попов, с цел да му уреди позволение. Този човек застава с името, лицето си и ЕГН-то си зад тези свои думи. Питаме Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила сезирал ли е прокуратурата за тези сигнали?. Ако не го е направил, ние въз основата на тези показания, ще го създадем. Защото това са наши отговорности. Не може по този начин да се води битка против корупцията ", безапелационни баха от Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР