Ние правим проверки непрекъснато. Проверяваме замърсявания, свързани с околната среда.

...
Ние правим проверки непрекъснато. Проверяваме замърсявания, свързани с околната среда.
Коментари Харесай

Министър Юлиян Попов: Морето е чисто като обща констатация

Ние вършим инспекции непрестанно. Проверяваме замърсявания, свързани с околната среда. В множеството случаи са положителни пробите. Това сподели министърът на околната среда и водите Юлиян Попов в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Той разгласи, че е подхванал стъпки за създаване на нова система за по-адекватни наказания, които дават отговор в по-голяма степен на съответното нарушаване.

Министър Попов изясни, че от началото на войната Министерство на околната среда и водите следи с доста по-висока периодичност и изчерпателност положението на Черно море. „ Работим взаимно с доста институции, събираме информация от най-различни източници. Аз съм с непрекъснат контакт с министъра на околната среда на Румъния, на Украйна. Цялата история след гърмежа на „ Нова Каховка " нямаше съображение за съществено терзание. Веднага стана ясно, че е доста малко евентуално някакво замърсяване да доближи до България. Паниката беше необяснима за нас. Морето е чисто като обща констатация ", изясни министърът.

По отношение на уговорката за затваряне на въглищните централи Юлиян Попов разяснява: „ Ние сме вкарани в доста комплициран преговорен проблем. От една страна сме се договорили с Европейската комисия. От друга страна Народното събрание е задължило държавното управление да се отхвърли от договорните точки. Между тези две позиции ние би трябвало да лавираме и да открием някакъв път. Аз съм сигурен, че ще стигнем до решение, което едва ли ще е идеално, то ще е закъсняло, само че ще е решение, което ще отключи останалите средства по Плана за възобновяване и резистентност ", счита той.

С това ще бъде отворена и опцията за развиване на Маришкия басейн, който по думите му е извънредно привлекателна капиталова дестинация.

Министърът на околната среда бе безапелационен, че Алексей Петров не е взел участие при съставянето на държавното управление. „ Дълго време участвах в диалозите. Неговото име не се е споменавало. Никога не съм го виждал, нито съм го чувал. Няма по какъв начин да е взел участие в подобен кабинет. Той е формиран на напълно други правила ", изясни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР