Ние получихме покана от Христо Иванов и Кирил Петков за

...
Ние получихме покана от Христо Иванов и Кирил Петков за
Коментари Харесай

Корнелия: С новата дата за националния празник ПП-ДБ разтягат дъвка

Ние получихме покана от Христо Иванов и Кирил Петков за конституционните промени. Нужни са ни нашите гласове. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на изключителна конференция във Варна.

" Отговорът ни е, че в случай че се събират за смяна на националния празник от 3 март на 24 май, няма смисъл да си губим времето. Ние сме подготвени да водим смислени диалози ", сподели още тя. Акцентът върху националния празник обезсмисли диалога, добави Нинова.

Като провал на процеса разказа Нинова това предлагането. " Това е един тип родоотстъпничество на най-висшия закон. Това е следващата дъвка в българското общество ", добави тя. 

" Дайте да се съсредоточим върху бюджета, върху Плана за възобновяване и да свършим нещо положително за България ", прикани Нинова.

" Тази конституция би трябвало да важи, в случай че се промени, за 50 години напред. Не може в този момент като са на власт да се промени.

Защо не сложат ограничаване на мандатите за депутати, а поставят за кметове. Нека дадат персонален образец. Да лимитират личния си безконечен мандат в Народното събрание ", добави Нинова.

Тя разяснява и войната в Украйна. По думите ѝ единственият метод за преустановяване на военния спор е посредством дипломация.

" Ние желаеме мир посредством договаряния ", сподели Нинова.

Тя разяснява и идните локални избори и уточни, че има се водят диалози с ПП-ДБ за поддръжка на един претендент.

Тя добави: " Ще бъдете прелестно сюрпризирани от претендента на Българска социалистическа партия за локалните избори във Варна ".  На 2-3 септември е крайният период, в който ще бъдат оповестени имената на претендентите за кметове по общини. 

" На места има наши структури, които беседват с тях. С ГЕРБ не беседваме, това да го уточним, с цел да не влезем в някоя конспирация ", сподели още тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР