„Ние положихме усилия и ще продължим да полагаме в разговори

...
„Ние положихме усилия и ще продължим да полагаме в разговори
Коментари Харесай

БСП предлага да се изтеглят и двете кандидатури за управител на БНБ


„ Ние положихме старания и ще продължим да поставяме в диалози с двете спорещи страни – на сътрудниците от „ ИТН “ и „ Продължаваме промяната “, да ги убеждаваме да отдръпват и двете кандидатури и да пристъпим към предложение, единно за обединението. Човекът би трябвало да е банкер, почитан от банкерски среди, със сериозен опит и сериозна интернационална поддръжка “.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова във връзка абсурда към избора на шеф на Българската национална банка (БНБ).

Левицата няма да предлага човек за поста, безапелационна е Нинова.

Българска социалистическа партия продължава да е срещу даването на военна помощ на Украйна.

„ Българска социалистическа партия изрично се афишира, както и до момента, срещу износът на оръжие, муниции и артикули и технологии с двойна приложимост за Украйна. Освен, че за нас това значи ангажиране на България във войната, това е и ценностен избор. Виждам, че постоянно ни предизвикат, че не вършим верният ценностен избор. Няма по-висша полезност от мира и няма по какъв начин да желаеме мир, когато доставяме някоя от страните с оръжия за война. Всяко ново оръжие значи нови ранени и нови убити “, съобщи водачът на партията.

Нинова препотвърди и позицията на партията за евроинтеграцията на Северна Македония – договарянията за Европейски Съюз да стартира единствено след осъществяване на контракта да добросъседство с България като посочи, че социалистите няма да позволен по никакъв метод смяна в тази позиция.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР