Ние подкрепяме първоначалния вариант да се обединим около най-възрастния депутат

...
Ние подкрепяме първоначалния вариант да се обединим около най-възрастния депутат
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ние подкрепяме идеята да се обединим около най-възрастния депутат за председател на НС

Ние поддържаме първичния вид да се обединим към най-възрастния народен представител за ръководител, с цел да тръгне Народното събрание да одобряваме закони. Това сподели Корнелия Нинова от трибуната на Народно събрание, съобщи кореспондент на  Агенция " Фокус " .  Ако не стигнем до такова единодушие всички, ще възобновя кандидатурата на Кристиан Вигенин, посочи тя. 

Ситуацията наподобява като да си играем с огъня, акцентира водачът на Българска социалистическа партия. 

" Уважаеми български жители, от два дни предлагаме на вашето внимание срам. И не е правилно, че на следващия ден слънцето ще изгрее по същия метод, сякаш не се е случило нищо. Случва се нещо доста значимо, нещо за страната и за народа. Това, което става е най-тежкият удар върху парламентарната република, народна власт и партийната система ", стартира тя.

" Ние наливаме масло в огъня, които желаят да приключат с парламентарната народна власт. И това стартира да наподобява като сюжет, то не е от през днешния ден, най-малко от година и половина е. Това е огромният проблем за страната.

Вторият не по-малък – за народа. Да, несъмнено на следващия ден отново слънцето ще изгрее, само че в случай че няма парламент, няма бюджет, няма нарастване на пенсиите, няма обезщетения за тока, няма енергийно небогати ", означи водачът на Българска социалистическа партия.

И подсети, че има растящи цени и има неспособност парламентарната народна власт да отговори на това и да поддържа народа си за зимата. " Ние не просто избираме персона. Ние решаваме два огромни въпроса – ще преведем ли хората през зимата или отиваме на избори. Затова мислете, както споделя господин Рашидов. Иначе несъмнено ще стигнем до единодушие за персона, която да е ръководител на Народното събрание ", разяснява Нинова.

" Моето персонално усещане е, че сякаш има настройки за избори. Ние доста мъчно извадихме Българска социалистическа партия от етикета статукво. И влязохме в съюз с тези партии, които появиха се по-нови, само че започнахме смяната. Излязохме от формата на статукво и станахме една от партиите, които в действителност желаеха смяна. Моето чувство в този момент е, че се връща оня дух на делене на партии на статуквото и партии на смяната. Защо не можем да стигнем до единодушие? Защото някой се пробва още веднъж да ни пакетира – вие сте статукво, ние сме смяната ", разясни тя.

" Уважаеми сътрудници Петков и Василев, работихме дружно, мафията ни би дружно, само че това което чух през днешния ден, ние не одобряваме. Репликата – би трябвало да се забележим в зала Запад, с цел да бъде всичко обществено е косвено обвиняване, че ние всички други партии сме се събрали на най-официалното място в парламентарната зала нещо подмолно. Няма да позволим никой да върне Българска социалистическа партия в облик на някакво задкулисие ", добави Корнелия Нинова.

Тя означи, че през днешния ден, на председателски съвет са постигнали нежно единодушие да си отдръпват претендентите, тъй като се видяло, че никой не получава поддръжка. " И че може би ще се обединим към кардинален въпрос, не към персона. Принципно и задоволително най-възрастният, който открива съвещанието да го изберем, да изберем заместници и те да му оказват помощ, да стане екип и да тръгне Народното събрание. Крехко единодушие, което трябваше да стиковаме с парламентарните си групи. Аз го направих, ПГ прави този компромис ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

" Ние вършим рационален компромис, ние с Вежди Рашидов имаме доста борби, само че през днешния ден въпросът е по-голям – ще има ли парламентарна република и ще има ли грижа за хората? На последния председателски съвет това нежно единодушие се разпадна заради разнообразни искания. Затова следователно към този миг не отдръпвам кандидатурата на Кристиан Вигенин. Той дава отговор на критериите на сътрудниците ", добави Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР