Ние подчертаваме, че враждебните действия, предприети от Вашингтон, които са

...
Ние подчертаваме, че враждебните действия, предприети от Вашингтон, които са
Коментари Харесай

Байдън, Блинкен и над 900 американци - със забрани да влизат в Русия

" Ние подчертаваме, че враждебните дейности, подхванати от Вашингтон, които са бумеранг против самите Съединени щати, ще продължат да получават подобаващ отпор ", обявиха от външно министерство.

По-рано оповестените имена в големия лист включваха държавния секретар Антони Блинкен, министъра на защитата Лойд Остин и шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс.

Добавени в листата са и 26 нови имена към лист с канадци, които са със забрани да пътуват до Русия, в това число шефове на защитата, ръководители на отбранителната промишленост и Софи Грегоар Трюдо, брачната половинка на премиера Джъстин Трюдо.

Новият канадски лист беше оповестен четири дни откакто Канада показа законопроект, който ще забрани на президента Владимир Путин и на към 1000 членове на неговото държавно управление и военни да пътуват там.

Той включваше Джоселин Пол, Ерик Кени и Ангъс Топши, които бяха посочени предишния месец за новите ръководители на канадската войска, военновъздушните сили и флота, както и ръководители на компании, в това число Lockheed Martin Canada и Raytheon Canada.

В отговор на глобите Русия към този момент забрани на Джъстин Трюдо, финансовия министър Кристия Фрийланд и стотици други канадци да влизат в страната.

До огромна степен символичните забрани за пътешестване са част от низходяща серпантина в връзките на Русия със Запада след нейното навлизане в Украйна на 24 февруари, което накара Вашингтон и неговите съдружници да наложат фрапантни наказания на Москва и да усилят доставките на оръжие за Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР