Ние, персонала на МЦ `Интегративна медицина София, ежедневно ангажирани с

...
Ние, персонала на МЦ `Интегративна медицина София, ежедневно ангажирани с
Коментари Харесай

Медици, лекуващи онкоболни, искат оставката на здравния министър

" Ние, личния състав на МЦ `Интегративна медицина " София, всекидневно ангажирани с лекуването на най-тежката патология в медицината - лекуването на онкоболни в финален етап, достигнахме лимита на търпението си. " Така стартират своето отворено писмо до премиера Борисов и други основни министри в кабинета медиците от МЦ " Интегративна медицина " София.
В писмото те декларират намерено, че желаят неотложно оставката на здравния министър Кирил Ананиев: " Настояваме за незабавната оставка на министър Ананиев за дейностите и бездействието, предизвикали нарушени професионални и човешки права и множества премеждия на болните с онкологични болести ".
Според тях " главната отговорност за злополуката при лекуването на болните с онкологични болести е политическото безучастие на Здравното министерство в лицето на министър Ананиев ".
" Цялата нормативна уредба в региона на онкологията е архаична, антиевропейска и антихуманна. Последователните дейности на здравната ни администрация демонстрират, че задачите й не са подобряването на здравното обслужване на обществото, а законово и административно бетониране на логистиката на измамниците и неприятните практики в медицината. А пациентите са единствено статистика за опрощение на финансовите злоупотреби или черна статистика без последици. Техните права и ориси са без значение за здравната администрация.
Противно на естествените упования тези премеждия не провокират каквито и да е обществени реакции от цялото ни общество и се одобряват като всекидневно естествено събитие, при което човешката интервенция е безпомощна. Разбира се, тук има и своето място народопсихологията на българина – " спасявай се поединично ", пишат още от организацията.
Ето защо още упорстват от МЦ `Интегративна медицина " София:
" Настояваме правораздавателните органи да изпълнят отговорностите си и да потърсят лична отговорност на виновните длъжностни лица от Министерството на здравеопазването.
Настояваме за ангажиране на политиците от всички цветове за незабавни дейности по реализация на промяна в опазването на здравето.
Призоваваме цялата българска общност да се разсъни и интензивно да се намеси в оцеляването на Българската нация.
Призоваваме пациентите да изискат отговорност на пациентските организации, които не извършват отговорностите си.
Призоваваме публицистите да защитят професионалната си чест и да се върнат в лоното на същинската публицистика.
Призоваваме нашите сътрудници да потърсят отговорност от управлението на Българския лекарски съюз за отхвърли му да отбрани правата на лекари и пациенти и да упорстват за анулация в наложителното участие в една съсловна организация, чиято съществена задача е обезпечаване на незаслужени приходи за управлението си. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР