Ние отчитаме реалностите и на тази база можем да водим

...
Ние отчитаме реалностите и на тази база можем да водим
Коментари Харесай

Христо Иванов: Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно

„ Ние отчитаме действителностите и на тази база можем да водим логичен разговор. Управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи е невероятно, не тъй като не можем да се прежалим, а тъй като действителността е ясно четима във вота. Подобно ръководство ще изкара хората на улицата и това е рецепта за дестабилизация на страната “, съобщи пред БТВ съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Според него такава коалиция ще задълбочи политическата рецесия. По думите му ГЕРБ са имали доста време, с цел да осъзнаят, че нямат сътрудник още когато са тръгнали да смъкват държавното управление. Причината била, че не поемали отговорност за корупционния модел, който съгласно Иванов потегля от комунистическия режим.

„ Пред публиката и пред хората ние ги канихме надали не с баница да приказваме за правосъдната рефома и в този момент могат да видят своята изолираност. Свалиха държавното управление, само че те нямат проект и нямат сътрудник. Това ще дестабилизира страната “, съобщи той.

Христо Иванов не вижда и по какъв начин може да има коалиция сред ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България поради корупционния модел и съветското въздействие. „ Ние не сме призовавали никой да бъде задържан, искахме да приказваме за неутрални правосъдни институции. Трябва да почистим правораздаването, с цел да може то да почисти политиците. Не може непрекъснато да се упрекваме, това се взема решение през прокуратурата “, счита съпредседателят на Демократична България и посочи, че измененията почнали на Росенец, които те стартирали, без значение какъв брой татковци са се появили.

„ Трябва да се научим да си приказваме. Всеки се е барикадирал и чака избори, до момента в който му харесват “, съобщи още Иванов.

Според него, до момента в който няма фокус върху политики и институции, няма да има и стабилно държавно управление и ръководство. Основните тематика за него са върховенството на закона и войната.

Запитан дали вижда сътрудници в идния парламент за своите претенции, Иванов съобщи, че не бил това диалогът.

„ Радев би трябвало да слезе от своята абаносова кула и да свика КСНС с парламентарно показаните партии, с цел да се очертаят най-важните точки, които да се слагат пред този парламент “, разгласи Христо Иванов и съобщи, че значима точка трябвало да бъде да не се пипат машините, тъй като повече опити не можело да се вършат.

„ В момента, в който всички президенти осъждат отношението на Русия към Украйна, той отсъства. Той не може да ни вади от цивилизационния ни избор за бъдещото на България “, разгласи Иванов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР