Ние от самото начало декларираме, че ще направим всичко, което

...
Ние от самото начало декларираме, че ще направим всичко, което
Коментари Харесай

Веска Ненчева: БСП ще направи всичко възможно да състави правителство

Ние през цялото време заявяваме, че ще създадем всичко, което е по силите ни и всичко, което е належащо, с цел да осъществяваме третия мандат.

Още повече, че живеем в някакво дежавю от две години – непрекъснато сме в изключителни парламентарни избори, а за всички е ясно, че не е добре за страната. “ Това съобщи националният представител от “БСП за България “ Веска Ненчева в ефира на Euronews Bulgaria.

От срещи с кметове на Пловдив-област депутатът от левицата е безапелационна, че по този начин не може да се работи и изясни за какво: „ Ние нямаме гласуван държавен бюджет, с който общините да работят. Това ни вкарва в  безвремие, което е мъчно за цялата страна. Това е една от аргументите, заради които ще търсим обединяване с другите партии. “

По думите на Веска Ненчева неслучайно третият мандат е наименуван спешен. „ Това значи, че би трябвало да имаме различен метод, не може със същите средства да чакаме разнообразни резултати. Вече търсим допирните точки на това, което е значимо. Ситуацията в действителност е тежка и това, което да ни приближи, би трябвало да е повода за сформиране на държавно управление “, безапелационна е тя.

Ненчева напомни вчерашното решение на Националния съвет на левицата, с което се дава мандат на управлението на партията да организира лидерска среща. „ На нея водачите ще заявят ще има ли предпочитание за държавно управление. Досега методът беше извърнат и се започваше с експертни срещи, само че времето към този момент напредна. Важно е водачите да се схванат дали ще има държавно управление, или вървим към избори “, изясни тя и добави, че в случай че бъде формиран кабинет, би трябвало да е ясна политическата отговорност и вземането на решения в него. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР