Ние от политическа партия Има такъв народ“ сме абсолютно против

...
Ние от политическа партия Има такъв народ“ сме абсолютно против
Коментари Харесай

„ИTН“ от Пловдив: Няма да позволим да се предадат интересите на България

Ние от политическа партия „ ИТН “ сме безусловно срещу България да вдигне ветото за договаряния за влизането на Северна Македония в Европейския съюз.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов в Пловдив.

Той изкритикува остро премиера Кирил Петков, за водените от него диалози с непознати дипломати и даденото им увещание, че до края на месец юни ще се реши казусът с ветото. “Кирил Петков е работил без да пита, без да е получил утвърждението на нито една партия от обединението! Но той не е цар и ИТН няма да позволим да се предадат ползите на България! “, безапелационен бе Тошко Йорданов.

Повече от три часа депутатите от „ ИТН “ отговаряха на въпроси на жители и симпатизанти, като срещата в Града под тепетата, с изключение на ползотворна, сложи и алегорично начало. От Пловдив започват „ откритите приемни и полемики “ във всички регионални градове на страната, по време, на които ще се приказва за работата на парламентарната група на Има Такъв Народ в 47-ото Народно заседание. Обществеността ще бъде запознавана с метода, по който се одобряват решенията в Народно събрание и държавното управление, играта мнозинство-кворум, за избора на шеф на Българска народна банка, и изобщо за всичко обвързвано с политиката, което вълнува жителите.

Темите, които бяха дискутирани с пловдивчани – осъществяване на референдум, електронното гласоподаване, опазването на здравето, ниските пенсии, високата такса “смет ”, растящата инфлация, сивата стопанска система (и методите за справяне с нея), превоз и ръководство на държавните сдружения и организации.

От сдружението „ Спаси Пловдив “ сложиха казуса с „ Кадровата политика на министерствата в държавните сдружения и институции “. Лидерът на сдружението Асен Костов сложи въпросите с фрагментите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия в ръководството повече от 15 години. Според Костов, във “ВиК-Пловдив “ от години публичните поръчки се печелят от избран кръг компании, а там се въртят милиони левове. Асен Костов означи, че е належащо да се потърси отговорност на шефа на РДНСК – Мария Дончева, за огромното презастрояване под тепетата.

Поставени бяха и следните въпроси:
Кога от София ще има трен най-малко до една европейска столица?
Кога ще се извърши промяна в БДЖ?
Защо на товарните таксита години наред не се взема решение да се слагат касови апарати? И други

В отговор на въпросите, Златомира Карагеоргиева-Мострова разясни, че промяната в БДЖ не е стартирала, заради кадровите смени в отрасловото министерство, както и че действителност в бранша за момента е трен по ж.п. линията София-Истанбул и назад, като придвижването на влака се възвръща от 25 април 2022 година

Ива Митева съобщи, че Любомир Каримански още веднъж ще бъде претендентът на ИНТ в идната нова процедура за началник на Българска народна банка. Митева намерено показа, че морал в политиката няма и призна, че и иде да крещи от отвращение.

„ В тези времена потреблението би трябвало да се овладее, а не да се печатат пари, тъй като инфлацията ще се усилва. ”, това съобщи Любомир Каримански и предвижда, че в случай че средствата, изключително по “Плана за възобновяване ” не се влагат в производства, а се раздават популистки и безотговорно – икономическият растеж е неосъществим! Той изрази още угриженост, че околните 2-3 години ще са тежки за България в социално-икономически аспект. Любомир Каримански разяснява още, че за последните 6 години валутният запас на България от почти 30 милиарда евро, е натрупал загуба в размер на 320 млн. евро. Председателят на Бюджетната комисия в Народното събрание посочи, че не е ясно по какъв начин се ръководи Златният запас на страната, има ли облага от него и по какъв начин се рехабилитира. Въпросите, които е сложил на Българска народна банка са останали без отговор.

Срещата в Града под тепетата приключи положително и всички присъстващи бяха безапелационни, че
Честният разговор с хората е единственият верен метод и за следващ път потвърждава едно –
#СИЛАТА Е В ИСТИНАТА!

Благодарим, Пловдив!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР