Ние от парламентарна република минаваме в абсолютна безпарламентарна власт, смята

...
Ние от парламентарна република минаваме в абсолютна безпарламентарна власт, смята
Коментари Харесай

Свинаров: Закъсняхме с военната помощ за Киев, не ни трябва служебен кабинет

Ние от парламентарна република минаваме в безспорна безпарламентарна власт, счита някогашният боен министър
България закъсня с военната помощ за Украйна. Тази теза отбрани е в фира на Нова тв някогашният боен министър Николай Свинаров. Той се възмути, че след 8 месеца към момента има съмнение в Министерството на защитата какво може да дадем.

Разделението на позициите сред Народното събрание и служебното държавно управление съгласно него е изключителна неприятна обстановка. " Тя е заложена в Конституцията, която прави допустимо съществуването на служебното прав. То е изрично ясно изключение от парламентарна република ", счита някогашният министър. Според него, когато има парламентарна рецесия, би трябвало да работи отиващото си държавно управление, което да провежда новите избори. Не е належащо различен да провежда изборите, настоя Свинаров. Ние от парламентарна република минаваме в безспорна безпарламентарна власт, което не е смисъла на Конституцията, добави той.

България има потребност от държавно управление не за локалните избори, не за един, а за два мандата, счита някогашният министър. Имал обаче съществени подозрения, на фона на опълчването сега.

Свинаров не вижда проблем в случай че България остане без своите МиГ29, изпращайки ги в Украйна, защото имаме помощ от държави-членки на Алинаса за еърполисинга. Според него може да продължим да осигуряваме защитата с непознати самолети.

" МиГ 29 ни бяха нужни когато не може да ги сменяем с други. Специалсите в региона споделят, че ще излязат от приложимост след няколко месеца, а в случай че украинците могат да ги възстановят за приложимост, за всеки ще е потребно ", счита ексминистърът. Отърваването от съветската техника щяло да е, с цел да помогнем на Украйна.

Според него МиГ-овете са незадоволителни за подготовка на летателния състав, а за обучаването на водачи за ф-16, не пречи да се наемат изтребители. Самият президент е летял на ф-16 и може да окаже поддръжка на сътрудниците си за по-бързо и съответно образование, добави Свинаров.

Той разкри още нещо - България, даже и да пристигна цялата ескадрила от 16 самолета ф-16, ще има повече от 10 пъти по-малко самолети от прилежащите страни. За какво са ни МиГ-ове, когато не може да идентифицираме обекта, който би трябвало да прихванем, попита още Свинаров.

За обвиняванията от Българска социалистическа партия, че гласуването на военна помощ е формирало Коалиция на войната, той отвърна, че всички естествени хора работили по този начин. " Ние не може да се вършим на хора, които не могат да оказват помощ на страна нападната от агресор, без значение, че и двете страни са близки славянски страни ", съобщи Свинаров.

Според него Русия продължава да участва в България от десетилетия. Няма друга такава страна, която да има такава интервенция във вътрешните работи на България, настоя той.

  " Като юрист мисля, че би трябвало да се заплаща ",  съобщи Свинаров на въпрос за разплащането на новите ф-16. И означи, че не било елементарно да се договаря с такива сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР