Ние от Националния борд по туризъм подкрепяме основния законопроект за

...
Ние от Националния борд по туризъм подкрепяме основния законопроект за
Коментари Харесай

Мартин Захариев: Подкрепяме основния законопроект за туризма​

Ние от Националния ръб по туризъм поддържаме главния законопроект за изменение и допълнение на туризма, импортиран от Министерски съвет посредством министерство на туризма с някои дребни корекции в него, сподели в " Сутрешен блок " зам.-председателят на УС на Националния ръб по туризъм Мартин Захариев.

Мартин Захариев, зам.-председател на УС на Националния ръб по туризъм: Има един огромен закон за изменение и допълнение на туризма, който се приготвя близо 3 години от отрасловото министерство, с доста необятна социална полемика, с присъединяване на експерти и специалисти, който беше гледан преди 10 дни на първо четене в Комисията по икономическа политика и туризъм и неизвестно от къде от ъгъла се появи един втори законопроект, който обаче не минава през отрасловата комисия в Народното събрание, а отиде през бюджетната комисия и беше входиран не от Министерски съвет, а от двама депутати и то през закона за бюджета 2020 и той касае регулация на резервационни системи през електронни платформи.
Захариев, сподели че не може да си изясни тази стъпка, тъй като двамата депутати, които са го внесли, са " уважавани политици в България, с огромен парламентарен опит - госпожа Менда Стоянова е ръководител на същата комисия - бюджетната, господин Валери Симеонов към този момент е определен и за зам.-председател на Народното събрание ".
Мартин Захариев, зам.-председател на УС на Националния ръб по туризъм: Той неведнъж е посочил отношение към въпросите на туристическия бранш, тъй че ми се коства, че с техния престиж, властови запас и парламентарен опит естествената процедура беше да употребяват към този момент гледания закон в Народното събрание сред първо и второ четене на закона за изменение и допълнение на туризма и да сложат своите оферти. Те обаче избраха неизвестно за какво бюджетната процедура.
По думите му са позволили огромна неточност.

Ние от Националния ръб по туризъм поддържаме главния законопроект, импортиран от министерски съвет посредством министерство на туризма с някои дребни корекции в него, акцентира Захариев.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР