Ние от ИТН винаги сме имали твърда позиция против зеления

...
Ние от ИТН винаги сме имали твърда позиция против зеления
Коментари Харесай

Чорбанов: Сертификатът не спира вируса

" Ние от Има Такъв Народ постоянно сме имали твърда позиция срещу зеления документ, и по време на предизборната акция и по-късно, ние не сме въобще уверени в успеваемостта на зеления документ като защита против COVID-19 ", споделя пред БНР имунологът проф. Андрей Чорбанов, който е и народен представител от Има Такъв Народ.

" Вирусът се популяризира в целия свят извънредно мощно и серитификатът не го стопира. Това важи за Западна Европа и за Съединени американски щати, където зеленият документ е необятно прибавен. Ние като парламентарна група няма да отстъпим от своята позиция и това ще се види при гласуването и на комисиите, и при гласуването в Народното събрание - срещу зеления документ сме и хората ще видят това. Дали това ще разклати обединението, това е тематика, която би трябвало да се разиска на равнище съдружни сътрудници. Ние обаче сме твърдо срещу документа и сме уверени в нашата позиция, и този ангажимент го поехме пред нашите гласоподаватели ", съобщи още в предаването " 12+3 " проф. Чорбанов.

Той добави, че в границите на конституционните пълномощията на Народно събрание ще упорстват зеленият документ да отпадне и за останалите места - като молове, заведения за хранене, хотели, учебни заведения. Според проф. Чорбанов би трябвало да се ползват други здравни ограничения, протоколи за лекуване и успеваемост за работа на здравната система.

" За мен новият пандемичен щаб на Министерство на здравеопазването се състои от хора, които нямат сериозно мислене или друго от дадените политики. Така беше и по времето на ГЕРБ, а е хубаво да има конкурент, който да влага някакво сериозно отношение към това, което се ползва ", съобщи още проф. Чорбанов. Допълнителни ограничения като локдаун не се постановат поради Омикрон, тъй като това е подобен тип вирус, при който такива ограничения не работят, счита той. Имунологът прикани рисковите групи въпреки всичко да лимитират контактите си и да се защищават сами посредством изолираност. Според проф. Чорбанов е трагично Министерство на вътрешните работи да проверява кои са подправените зелени документи - това не би следвало да е тяхна функционалност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР