Ние от Движението за права и свободи ще подкрепим направеното

...
Ние от Движението за права и свободи ще подкрепим направеното
Коментари Харесай

Карадайъ: Цялата истина за газопроводите ще излезе наяве. Ще изобличим лъжите на Петков за ДПС

Ние от Движението за права и свободи ще подкрепим направеното предложение, да се сътвори краткотрайна комисия за определяне на обстоятелства и условия, по отношение на газопроводи за транспорт на природен газ от Руската федерация - " Южен поток " и " Балкански поток " и аргументите за закъснение на плана IGB (Междусистемна газова връзка Гърция - България). Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в пленарната зала на Народното събрание. Предложението бе на ГЕРБ.

На 25 май Движението за права и свободи направи такова предложение за такава комисия, което беше гласувано на 9 юни. Само че, както уточни господин Жечо Станков (ГЕРБ), на 9 юни приехме решение, с което определихме и членовете на комисията, само че не беше определен неин ръководител, напомни водачът на Движение за права и свободи.

Тогава ръководителят на Народното събрание трябваше да свика първо съвещание на комисията и във вътрешните правила да се уточни, по какъв начин ще се дефинира ръководителят, с цел да може този орган на Народно събрание да работи.

Но господин Никола Минчев не направи това. Затова и освен по тази причина, само че и поради това, на 16 юни той беше освободен от длъжността ръководител на Народното събрание, сподели Карадайъ. И изброи претекстовете на Движение за права и свободи за поддържа комисията.

Предложението за основаване на краткотрайна комисия е стимулирано и от нуждата, да се открият всички обстоятелства и условия към процесите, свързани с газопроводи за транспорт на природен газ от Руската федерация, а точно „ Южен поток “, „ Турски поток “, „ Балкански поток “ или кой както желае да ги назовава. Като се стартира от какво е налагало строителството им, през планирането, проектирането, утвърждението, възлагането на публичните поръчки, в това число превъзлагане на подизпълнители, договорирането, осъществяването на строително-монтажните действия, упражняването на строителен контрол, въвеждането в употреба до резервирането на потенциал и оперирането на въпросните газопроводи. Всичко би трябвало да бъде изследвано, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

В геополитически миг, в който природният газ се употребява като инструмент на външната политика на Руската федерация и спирането на доставките се явява директна опасност за националната енергийна сигурност на Р България, в полза на българското общество е да се откри цялостната истина към всички стадии на осъществяване на плановете за транспорт на природен газ от Руската федерация, както и обвързваните с тях физически и юридически лица, като за последните се открият собствеността в това число и физическите притежатели, сподели още водачът на Движение за права и свободи. Така ще бъдат изобличени внушенията, да не кажа лъжите, правени пред медиите от господин Кирил Петков, министър-председател в оставка, че Движението за права и свободи има отношение към плановете " Южен поток " и " Турски " или " Балкански поток ", акцентира той.

Публичността изисква да се спомене, че въпросните злонамерени и зловредни внушения на господин Петков, не са подкрепени от нито един факт. Те целят само да употребяват тематиката за заклеймяване посредством неистини на политическия конкурент - в съответния случай Движение за права и свободи. От службите чухме, че това е процедура на господин Петков да употребява национални значими тематики за персонална полза, напомни Мустафа Карадайъ.

За българската общност и за евроатлантическите сътрудници е значимо да стане ясно кой носи политическа и юридическа отговорност, сподели още Карадайъ. И се обърна към до момента ръководещите: " Подкрепата за основаване на комисията ще бъде самобитен „ турносол “. Не разбрахте ли?! Ако мога да си разреша да изтъквам класика на българския език Кирил Петков, това е литмус, а на български език се споделя лакмус. "

" Подкрепата за основаването на краткотрайната комисия ще бъде самобитен турносол, литмус, лакмус за искреността на политическите партии, показани в 47-ото Народно събрание, дали желаят да бъдат открити същинските свързаности с Руската федерация и съветски капитали на български политици и други политически представители.

Впрочем, доскоро, при гласуването на краткотрайната комисия за „ Лукойл”, видяхме, че лозунгите и декларациите на ръководещите са едни, само че дейностите им са противоположни. Можем да забележим техните изявления и да проверим в стенограмата тяхното гласуване”, съобщи Карадайъ.

Временната комисия би трябвало да включи в заключителния си отчет оферти за дейности, които българската страна да предприеме за гарантиране на националната енергийна сигурност на България, заключи Карадайъ.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР