„Ние от Добрич не искаме никой да ни разделя и

...
„Ние от Добрич не искаме никой да ни разделя и
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Добрич: Днес Добруджа има нужда от ДПС, има нужда от модела на Заедността!

„ Ние от Добрич не желаеме никой да ни разделя и да ни опълчва нито по етнически принцип, нито по набожен принцип “, съобщи в Добрич ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Днес Добруджа има потребност от Движение за права и свободи. За следващ път ние би трябвало да носим нашата отговорност и ще я носим “, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в Добрич. По думите му за миналите години Движение за права и свободи е потвърдило, че разликата не е проблем в партията, то е полезност. Етническата еднаквост е благосъстоянието на Движение за права и свободи, съобщи още той.

Екипът на Централния лъч бе на обиколка в региона, която приключи с показване на претендентите за кметове на общини, на обитаеми места и на претендентите за общински съветници.

„ Има проблем, който на централно равнище се получава и основава проблеми в Добричкия район. В централното ръководство включиха националистите без да има потребност от това. И от трибуната на Народното събрание, и в законодателството се надпреварват кой по-голям националист е. От трибуната на Народното събрание се сее езика на омразата, разделянето и опълчването. Всички ние знаем, че разделянето и опълчването не водят до нищо положително “, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

По думите му Българска социалистическа партия в добруджанския район със своето „ инерционно и носталгично ръководство “ от последните 25-30 години не води до нищо положително. И в случай че това продължи, децата ще продължат да напущат страната, тъй като в района няма развиване.

„ Този модел би трябвало да се промени. Този модел може да се промени от Движение за права и свободи. Ние няма да обещаваме, тъй като знаем, че кой каквото и да ни дава обещание, ние в случай че не си свършим нашата работа, няма кой различен да ни прави работата “, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

Той добави, че с достойните претенденти на партията в Добричко задачата е постижима – желана от хората смяна с общи старания, в единство. Председателят на Движение за права и свободи прикани симпатизанти и актив към цялостна готовност, тъй че концепциите да доближат до всеки човек, в това число и до съперниците, тъй като декларираното желание е едно - да милееш за своята Родина.

Днес Добруджа има потребност от модела на заедността, сподели още водачът на Движение за права и свободи. „ Заедността значи всеки със своето разграничение да бъдем дружно, всеки да бъде заслужен, горделив, да може да отстоява своята еднаквост, да утвърждава своята еднаквост и своето разграничение, само че да бъдем дружно. И това нещо го вършим 30 години в нашата Родина “, сподели Мустафа Карадайъ.
Той означи, че всяко време желае своето, а времената се менят. Ако преди 50 години изискванията и условията са били едни, то в този момент те са други.

„ Различните идентичности ни дават благосъстояние и на просвета, и на всичко “, акцентира Мустафа Карадайъ.

Той означи, че в този момент в навечерието на локалните избори средата е доста друга, тъй като доста хора са напуснали страната, с цел да търсят занаят на открито, "защото няма бъдеще, няма вероятност, няма занаят в множеството обитаеми места “.

По думите на Мустафа Карадайъ в последните 10 години се следи инерционно ръководство на страната и това е проблем. „ Затова ние в народен проект споделяме: имаме стратегия за ускорено догонващо развиване на нашата страна “, съобщи още водачът на Движение за права и свободи.

На кой етнически българин му идваше мислено да клати стола на Тодор Живков през 1989г, запита зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Само и само на етническите турци и мюсюлмани, чиято чест беше поругана.

Тогава и зададохте смяната в нашата Родина, сподели още той. Това се случи и беше необикновено. Случи се с воля, храброст, предпочитание и с жертви. Ние сме изправени пред подобен миг през днешния ден особено в Добруджа. Трябва да спре инерционното ръководство на стопанската система и земеделието, да спре инерционното носталгично мислене, посочи Цонев.

Ние още веднъж сме носители на смяната и на новото, и би трябвало да променим този метод на мислене. Това е отговорността пред добричката организация, прикани Цонев добричката конструкция на Движение за права и свободи.

Цонев сподели, че в Добруджа е необходим различен занаят и различен метод на мислене, тъй като тук към този момент живеят други хора. Тук земеделието се развива по различен метод. Ако това не се промени, ще продължат да се обезлюдяват селата и района. Движение за права и свободи има новаторско мислене и може да промени всичко това. Ние знаем какво да създадем в нашите региони, тъй като сме сплотени. Ние сме партия, която не губи връзката с хората, съобщи още той.

ДПС сме новаторите, патриотите, същинските добруджанци. Защото си обичаме земята, децата и Родината. Вярвам във вас, че ще го създадем на тези избори. България няма повече време за губене. Трябва да вземем властта в свои ръце и да потвърдим на България, че положителното може да се случи, заключи Йордан Цонев.

На предизборния протест участва и националният представител доктор Хасан Адемов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР