Ние от Демократична България“ категорично ще направим всичко възможно, за

...
Ние от Демократична България“ категорично ще направим всичко възможно, за
Коментари Харесай

Летящата Козила Белобрадова: „ДБ“ ще направи всичко възможно за реализиране на първия мандат

Ние от „ Демократична България “ изрично ще създадем всичко допустимо, с цел да се осъществя още първият мандат. „ Продължаваме промяната “ ще срещнат в нас доста сериозен сътрудник. Това съобщи националният представител Елисавета Белобрадова в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Добрич. Тя уточни, че още от предишния парламент „ Демократична България “ е твърдо срещу „ тази безусловно невиждана върволяк от избори “ поради „ ужасяващото чувство на хората за липса на сигурност “ и поради неналичието на парламент, която значи „ безспорна липса на законодателна активност и цялостна липса на надзор на изпълнителната власт – двете основополагащи функционалности на Народното събрание ”.

По думите ѝ, най-належащи сега са Планът за възобновяване и резистентност, който „ би трябвало да бъде завършен от този екип на тези министерства, тъй като те са почнали изработването на тези стратегии “, и към 20-ина закона, които би трябвало да минат до края на септември. „ Не минат ли до края на септември, ние изпадаме в извънредно сериозна обстановка. И казусът тук е, че неналичието на парламент може да ни сложи в състояние, от което доста, доста мъчно ще излезем след това “, сподели още тя.

Според Белобрадова съвсем всички парламентарно показани партии осъзнават, че не би трябвало да има избори. „ Демократична България “ обаче не е склонна да се коалира с ГЕРБ.

„ Така е почтено и честно и в това имаме вяра. Не съм сигурна, че ГЕРБ са подготвени или въобще отсега нататък ще бъдат в миналото подготвени, с цел да можем изобщо да работим в каквато и да било коалиция с тях, тъй като и самите гласоподаватели ни изпратиха в Народното събрание да изправим дълготрайните вреди, които те нанесоха като политическа мощ ", изясни тя. 

Белобрадова разяснява и повдигането на ветото върху договарянията на Република Северна Македония (РСМ) с Европейския съюз (ЕС). Според нея Европейски Съюз има потребност от разширение, България има потребност да остане мощен и пълноправен член на Алианса, а европейското участието на РСМ е „ единственият късмет ние да станем същински най-близки страни и най-близки съседи “. Затова съгласно нея въпросът не може да бъде нито партиен, нито съдружен. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР