Ние осъзнаваме, че за България е важно да има правителство.

...
Ние осъзнаваме, че за България е важно да има правителство.
Коментари Харесай

БСП няма да бъдат обидени, ако не им бъде връчен мандата

" Ние осъзнаваме, че за България е значимо да има държавно управление. Формула, в която през цялото време, при този накълцан политически парламент да поставяш условия, е път за нови избори. Ако получим третия мандат, първо ще съберем Националния съвет да ни даде наказания с кого може да беседваме, при какви условия и така нататък ". Това съобщи Христо Проданов – заместител ръководител на Българска социалистическа партия в ефира на NOVA NEWS.

В същото време Българска социалистическа партия няма да бъдат афектирани, в случай че не им бъде връчен мандата, изясни Проданов.

Според него и " Български напредък " имат сериозен късмет да основат ръководещо болшинство. " Те са нов политически план, който няма история да се опълчва с другите политически субекти. И съгласно техните изявления е значимо България да има държавно управление, имат късмет да сформират държавно управление с третия мандат ", сподели Проданов.

Той призна, че нямат сигнали дали на тях ще бъде връчен последния мандат за сформиране на кабинет. " Сигурно и другите вероятни партии нямат сигнали на кого ще бъде връчен третият мандат. Според мен това не е вярно, трябваше да има малко време. Бяхме решили да съберем Националния съвет, с цел да забележим какви ще бъдат нашите дейности, в случай че ни бе връчен мандата. Ние сме една от вариантите, ще създадем всичко допустимо да има държавно управление. Това за нас е извънредно значимо, значимо е и за България ", изясни зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

Относно изявлението на Илияна Йотова, че постоянното държавно управление би трябвало да е последовател на служебното държавно управление, той изреди политиките на служебния кабинет, които опонират на декларираните политики от Българска социалистическа партия. " Аз малко се комплицирам в целите на политики на служебното държавно управление. Президентът ни говореше за военолюбци, само че не наложи несъгласие на даването на оръжие за Украйна. Коя политика да замразим - тази, която дава приходи за българските жители или тази, при която купуваш самолети на чертеж ", запита Проданов.

В същото време призна, че не могат да ревизират нито даване на оръжие за Украйна, нито покупката на изтребителите Ф-16. " Договорите за самолетите и за Украйна – това, което е подписано, опасявам се, че връщане обратно няма ", сподели той.

В отговор на репликата: " Разглеждате държавно управление като политически ангажирани лица ", той сподели: " Когато се крием зад едни или други специалисти – никой не носи отговорност, това е най-лошото, което може да се случи. Умерен оптимист съм ".

Относно абсурда с Nexo Проданов не счита, че системата " Борика " може да бъде употребена за разплащане на крипто валута.

За решението на Народното събрание да предоговорим Плана за възобновяване и резистентност, той сподели – " Тези 40% сме ги покрили, това не може да бъде причина за затваряне на въглищните централи. Трябва да има предпочитание и глоба от Европейската комисия, с цел да може да се отвори главата " Енергетика " и да се предоговаря. Това не е спънка, това е политическа дъвка, вкарана в препирнята сред ГЕРБ и Политическа партия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР