Ние няма да казваме не искаме този да е министър-председател

...
Ние няма да казваме не искаме този да е министър-председател
Коментари Харесай

Захариева: ГЕРБ няма да бави процеса, ако партиите нямат консенсус около първия мандат за съставяне на кабинет

„ Ние няма да споделяме не желаеме този да е министър-председател и тези да са министри. Нека стартираме първо диалозите, за които считаме, че са най-важни за България сега ”, добави тя.

 

Относно договарянията за еврозоната, Захариева сподели: „ Поне „ Да, България ” и Движение за права и свободи са доста ясно „ за ” това. За „ Продължаваме Промяната ” имам подозрения поради обстоятелството, че всичко, което вършиха във финансовата политика ни отдалечаваше от еврозоната ”, посочи политикът.

 

Дали хората в възможен кабинет ще бъдат специалисти, следва да бъде конкретизирано по време на диалозите. „ Това ще бъде политически кабинет. След като бъде подсилен от партиите в Народното събрание, той е политически кабинет ”, сподели Захариева.

 

Все още не е ясно дали партията на Бойко Борисов ще подаде ръка за втория и третия мандат. „ Считаме, че е значимо да има държавно управление. Българският народ чака това от нас. Ние обаче спечелихме изборите - и дано забележим какво ще стане с първия мандат ”, съобщи още тя.

 

От ГЕРБ-СДС ще изпратят свои представители на срещата, инициирана от Българска социалистическа партия по въпросите за цени, приходи и бюджет. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР