Ние не търсим подкрепа за себе си, а за това

...
Ние не търсим подкрепа за себе си, а за това
Коментари Харесай

Биков: Не търсим подкрепа за себе си, а за това България да има едно проевропейско и антикризисно управление

Ние не търсим поддръжка за себе си, а за това България да има едно проевропейско и антикризисно ръководство. Предлагаме формулата дружно с компромисите, които сме подготвени да създадем, и чакаме другите партии. Не сме изключили никого от този диалог. Длъжни сме да създадем всички допустимо, с цел да не бъде изхвърлен вота на всички дали своят вот български жители. Това сподели Тома Биков от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

С всеки идващ предварителен избор ще става все по-трудно да се образува държавно управление. Такава е логиката на политическите рецесии. Те се задълбочават. Ако отидем на избори през януари, тогава опцията за кабинет ще бъде още по-трудна. Всеки идващ избор разрушава фундаментите на представителната народна власт в България, сподели той.

Можем да управляваме с партии, които споделят нашата геополитическа ориентировка. Каним на диалог всички. Готови сме с всеки да приказваме, само че сме подготвени да управляваме с партии, които са проевропейска и проатлантическа ориентировка.

Важното е да се очертаят точките на консенсус в Народното събрание и към тях да се опитаме да излъчим държавно управление. Такива са геополитическата ориентировка, правосъдната промяна, енергетиката и икономическата рецесия. Друг приоритет е приемането на бюджет за 2023 година

Всяка кандидатура за министър би трябвало да бъде допустимо най-безспорната в общественото пространство. Трябва да намерим хората, за които не може да се каже една неприятна дума. Фигурата на премиера би трябвало да бъде оптимално призната от партиите в Народното събрание и да се употребява с едно съществено доверие, разкри Биков.

Ще предложим ръководителите на комисиите да бъдат разпределени на симетричен принцип по отношение на мандатите на парламентарните групи. Ще се опитаме да постъпим по метод, който да даде представителност на всички, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР