Ние не си играем със страховете на хората. Нито пък

...
Ние не си играем със страховете на хората. Нито пък
Коментари Харесай

ПЕС предлага амбициозен енергиен и социален план за Европа

„ Ние не си играем със страховете на хората. Нито пък ще оставим ориста и благосъстоянието им на произвола на пазарите. ПЕС е партията-двигател за прогресивни решения и промени. А горивото са нашите полезности – взаимност, обществени политики, резистентност, благоденствие, феминизъм, народна власт и правдивост. “. Това се споделя в проекторезолюцията за идния конгрес на европейската левица на 14 и 15 октомври в Берлин. Социалистите ще дебатират изхода от рецесиите,  войната, цените, инфлацията, енергетиката, зеления преход и техните обществени решения. 

“С кураж. За Европа. “ (With courage. For Europe) – с това обръщение социалистите провеждат своя избирателен конгрес, с семейството на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) и канцлера Олаф Шолц. В работата на конгреса ще вземат присъединяване левите министър председатели в Европа, партийните водачи от лявото политическо семейство ­– 33 партии-членки, 12 асоциирани и 12 наблюдаващи, еврокомисари, евродепутати, делегати, деятели, интернационалните посетители и медии. 
Програмата планува изявления от президента на ПЕС Сергей Станишев, претендентът за водач на европейската левица Стефан Льовен, министър председателите Педро Санчес (Испания), Магдалена Андерсон (Швеция), Антонио Коща (Португалия), Сана Марин (Финландия), Роберт Абела (Малта), Еди Рама (Албания), изпълнителният вицепрезидент на Европейска комисия Франс Тимерманс, висшият представител на Европейски Съюз по външна политика Жозеп Борел, Елиза Ферейра и други еврокомисари. Ще приказват още и президентът на ПЕС Жени Зита Гурмай, ръководителят на групата на „ Прогресивния алианс на социалистите и демократите “ в Европейския парламент Ираче Гарсия и ръководителят на Фондацията за европейски прогресивни проучвания (FEPS) Мария Жоао Родригес.


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР