Ние не се притесняваме от нова вълна от мигранти от

...
Ние не се притесняваме от нова вълна от мигранти от
Коментари Харесай

Хотелиери се заканват да съдят Министерството на туризма, ако не им платят средствата за бежанците

" Ние не се тормозим от нова вълна от мигранти от Украйна. Ние бихме се радвали да оказваме помощ и да ги настаняваме, защото бежанските лагери са в окаяно положение, а тези хора би трябвало да не престават да живеят обикновено, тъй като са най-вече дами с деца. Проблемът е следният - ние настанявахме хора през цялото време, помогнахме на страната, грижихме се за тях и останахме разочаровани за това, че Министерството на туризма не съумя да ни изплати до ден сегашен сумите, които ни дължи ".

Това разяснява притежателят на хотел Стоил Далевски по Bulgaria ON AIR.

Над 53 хиляди са бежанците от Украйна, които се намират на територията на България. 87% от тях, на които България е предоставила отбрана, са дами и деца. 

Далевски изясни, че чака средства за май, юни и юли. Според него не е станало ясно за какво страната не може да изплати средствата. Гостът обърна внимание, че е доста комплицирано свързването с Министерството на туризма и не е получил и никакви пояснения.  

" Ще изчакам до 20 октомври и ще съм заставен да повеждам каузи, с цел да мога да си взема средствата, които са безспорни. От самото начало до последно при мен са били настанени  едни и същи украинци. Изплащани са ни сумите за март и април и по-късно стана някакъв проблем, който не разбрах какъв е. Ние две години бяхме в Ковид рецесия, по-късно пристигна война. Всъщност летният ни сезон беше провален. Имахме страховит отлив на туристи, поради това, че има война. 80% се отказваха, тъй като има война и ние направихме извънредно слаб сезон. Работихме на загуба ",  означи Далевски.

Той акцентира, че три години браншът е в тежка рецесия. Гостът посочи, че в случай че средствата за бежанците не бъдат изплатени, ще провеждат митинги и ще съдят Министерството на туризма за безспорните суми, които им дължат. По думите му, в случай че не бъде удължена програмата за бежанците, те ще би трябвало да бъдат настанявани в лагерите. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР