„Ние не можем да разберем дори какъв е проблемът. Няколко

...
„Ние не можем да разберем дори какъв е проблемът. Няколко
Коментари Харесай

Директорът на „Сиела Норма“: ЦИК имат амбиция да станат IT фирма, не разбираме какво искат

„ Ние не можем да разберем даже какъв е казусът. Няколко пъти получаваме писма с разнообразни претенции, на които отговаряме всякога. Така или другояче сме предали всичко, каквото по контракт сме дължали, още през февруари и след модификации, които са били по искане на ЦИК, още веднъж през март. (…) След което обаче, най-много може би и около промените в състава на ЦИК те взеха решение, че би трябвало още нещо да предаваме.

Ние предаваме, каквото ни се изиска. Неща, които не сме длъжни да предаваме по контракт и които дори не съществуват, само че сме опитвали да ги генерираме. В момента обаче в действителност не можем да разберем какво се желае от нас и по тази причина помолихме за тази среща на експертно равнище “, разясни Веселин Тодоров.

Софтуерът за машините за гласоподаване е създаден от специалисти в Съединени американски щати и Панама, посочи Тодоров.

„ ЦИК имат упоритост да станат IT компания, доколкото разбирам. Обичайното, когато се работи с държавна администрация, е изпълнителят да съобщи сорсовете и изложение на системите, плюс самите системи, тъй че в случай че реши възложителят да употребява услугите на друга компания, елементарно да може да разпореди на тази друга компания създаването, доработката на системите и това в нашата история на „ Сиела “ доста пъти се е случвало.

Никога не е имало разтърсвания, най-малко до момента в нашата история не се е случвало. Сега обаче разбираме, че няма да се трансферира активността на друга компания, а ЦИК желае самичък да може да създава тези системи и в този момент се пробват да назначат IT екип в ЦИК и този екип пък задава някакви въпроси. За страдание не срещаме нужната подготвеност от другата страна и може би по тази причина е целият проблем “, разяснява той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР