Ние не можем да купим с парите си оръжие от

...
Ние не можем да купим с парите си оръжие от
Коментари Харесай

Ердоган: Не можем да купим с парите си оръжие от САЩ

Ние не можем да купим с парите си оръжие от Съединени американски щати, а Съединени американски щати дават оръжие на терористична организация.

Това сподели мощният човек в Анкара Реджеп Ердоган във връзка решението на Вашингтон да не продава оръжие за охранителите на президента на Турция, заяви CNN Turk. Той посочи, че "не може да повярва ", че е взето това решение и напомни, че Съединени американски щати оказват помощ на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН).

Анкара счита СЗН за терористична организация, обвързвана с поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК).

Докато ние не можем с парите си да купим от вас оръжие, за какво вие предоставяте гратис оръжие на тази терористична организация?, запита Ердоган.



Администрацията на американския президент Доналд Тръмп изтегли предложение за продажба на американско оръжие на стойност 1,2 милиона $ за охранителите на турския президент.

По-рано тази година администрацията разгласи на Конгреса, че възнамерява да даде позволение на оръжейната компания Sig Sauer да продаде на Турция полуавтоматични револвери и боеприпаси. В Конгреса обаче се появи сериозна опозиция на концепцията за продажба на оръжие след случая пред резиденцията на турския дипломат във Вашингтон на 16 май.



Тогава, пред резиденцията на посланика в Съединени американски щати, където се намираше Ердоган, се развихриха яростни конфликти сред поддръжници и съперници на управляващите в Анкара. При конфликтите бяха ранени девет души, двама от които тежко. Полицията съобщи, че видеозапис демонстрира по какъв начин охранители и няколко последователи на Ердоган атакуват дребна група протестиращи.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР