Ние не можем да говорим за етническо напрежение, ние говорим

...
Ние не можем да говорим за етническо напрежение, ние говорим
Коментари Харесай

Не говорим за етническо напрежение, а престъпления без наказания, смята вицепрезидентът

Ние не можем да приказваме за етническо напрежение, ние приказваме за закононарушения, които не намират съответните съответни санкции. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването " Комбина " по Нова телевизия.

Тя съобщи, че страната се е отдръпнала от гетата и настоя за съответни санкции на сходен вид закононарушения.

" За сходен жанр хулигански закононарушения, наказването е малко. Има по света, в Европа - тази същата Европа, за която толкоз доста приказваме, за хулигански закононарушения бързо произвеждане и бързо в пандиза и никакви смекчаващи виновността условия и никакви съглашения ", съобщи вицепрезидентът. Тя посочи още, че този текст от закона е отворил доста огромни язви.

" Това го виждам сега с многочислените молби за помилвания за хора, които на процедура са рецидивисти - навръх подобен жанр хулигански закононарушения - обири, принуждение, посегателство на непозната благосъстоятелност ", изясни Йотова. Тя се разгласи за засилени и изменени наказателни ограничения. По думите й институциите са доста ревностни към президентът и вицепрезидентът и опцията някой да не им изземе пълномощията.

" Ние доста добре си знаем мястото и по Конституция и по отношение на законите на България, само че президентството има друга доста по-силна власт и тя е точно да става представител на всички тези проблеми и да упражнява напън, да откри лостовете пред другите управляващи да си свършат работата ", съобщи вицепрезидентът. По думите й има ревнивост към президентската институция и обстоятелството, че хората харесват президента.

" Ние за тези шест месеца, тъй като апропо, през вчерашния ден станаха тези шест месеца, откогато влязохме на " Дондуков ", можем доста да кажем, защото го виждам от вътрешната страна - неизменност, честност, поредност, това са думите, с които мога да дефинира тези шест месеца ", уточни Йотова. Тя настоя, че не вижда неточност за тези шест месеца, която да признае, в противен случай за тези шест месеца са потвърдили, че външната политика на България, би трябвало да се прави в България.

" Нашата институция да бъде българската институция. Сигурно поносим негативи, несъмнено получаваме упреци от всички страни, само че по този начин или другояче, ние ще останем твърди ", уточни Йотова.

Във връзка с проблема за новите бойни самолети и спора с ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, Йотова уточни, че имало едно размахване на пръст от страна на Цветан Цветанов, който е излязъл с тежки квалификации. Йотова смята, че няма нищо неприятно в това всяка комисия да си свърши работата.

" България е парламентарна република. Лошото е, когато се вършат внушения, преди тази парламентарна комисия да се е състояла. Точно този метод на работа и отношение сред институциите в България, ние с господин Радев сме доста огромни съперници. Ние сме хора от друго потомство. Ние желаеме по различен метод да се работи за България, не с компромати, не с квалификации и недоказани внушения, не с война сред институциите, а тогава когато си заслужава за интереса на страната ", разяснява още Йотова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР