Ние не мислим, а действаме. Продължаваме да издирваме затворниците. Това

...
Ние не мислим, а действаме. Продължаваме да издирваме затворниците. Това
Коментари Харесай

Валентин Радев: Ние не мислим, а действаме

" Ние не мислим, а действаме. Продължаваме да търсям пандизчиите ". Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев в четвъртък пред " Нова телевизия " в коментар по какъв начин преценя възможностите за залавянето на двамата избягали от Централния софийски затвор рецидивисти.

" Границите всички са предизвестени, незабавно разпространихме фотосите им, медиите дадоха много информация. Така че кръгът се затваря към тях и се надяваме, че не са съумели да минат границите някъде. Напредваме ", изясни министърът на вътрешните работи.

Освен това по думите му бягството на единия пандизчия е било предотвратено през предходната година, другояче той би избягал още тогава. " Дали сме съответната информация на пандиза и те може би са предотвратили бягството му предходната година. Може би другояче е щял да избяга тогава ", съобщи Радев.

Относно изказванията, че единствено една чистачка е пробвала да спре бягството на двамата рецидивисти, Радев съобщи:

" Не е по този начин с тази чистачка. Всички по този начин го казвате. Има и един обществен служащ. Той е чиновник на пандиза и се е затичал след тях. Те са стреляли против него. Чистачката не е осъзнавала какво се случва. Жената е желала да види и тя, тъй като не е повярвала какво се случва ".

Той изясни, че чиновниците на територията на пандиза са били невъоръжени, тъй като такива са разпоредбите.

Според него повишението на заплатите на надзирателите ще бъде от изгода за преустановяване на корупцията и наемане на по-качествени чиновници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР