Ние не даваме кредит на доверие, ние даваме кредит на

...
Ние не даваме кредит на доверие, ние даваме кредит на
Коментари Харесай

Деница Сачева, ГЕРБ - СДС: Ние не даваме кредит на доверие, ние даваме кредит на време

Ние не даваме заем на доверие, ние даваме заем на време, съобщи от парламентарната естрада до момента в който се обсъждаше състава на кабинета " Денков " Деница Сачева, народен представител от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. За него са декларирали поддръжка пъървите две политически обединения в Народното събрание - ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Политическа партия - Демократична България.

 

Нямаме потребност от пране на нашия имидж, компромисът беше изработен единствено от нас в името на България, безапелационна бе депутатът от най-голямата ПГ.

 

„ Ясно и на всеослушание желая да ви заявя: Ние нямаме потребност от пране на нашия имидж. Никога не сме работили за персоналните си облици. Единственото, което би трябвало да бъде защитавано чисто и неопетнено, е обликът на България, с цел да може тя да има почтено място в Европа, да влезем в Шенген и еврозоната ”, обърна се Сачева към ПП-ДБ.

 

" Решаването на политическите рецесии в никакъв случай не може да се случи по метод, който да е комфортен за политическите участници. Кабинетът, който ще гласуваме през днешния ден, не е внушителен на болшинството. Компромисът беше изработен единствено от нас в името на България ", сподели Деница Сачева.

 

ГЕРБ-СДС знаят какъв брой сложна е борбата сами със себе си, само че тя си коства да бъде извоювана, в случай че тя ще даде вероятност пред страната, сподели Деница Сачева.

" Изборите можеха да са опция единствено в случай че ще произведат по-добър резултат и ще дадат опция за постоянна и смислена управническа настройка. Няма по този начин вероятност на този стадий ", продължи тя.

" Съвместно ръководство сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е единствената опция в този миг. Ние можем да навиваме пружините на омразата, само че какво тъкмо ще произтече от това? Време е да разберем, че политиката изисква деяние тук и в този момент, в тези условия. Днес имаме единодушие – нежно и мъчно реализирано, само че въпреки всичко съществуващо болшинство за промени в конституцията, за правосъдна промяна, за продължение на модернизацията на българската стопанска система и защита ", подсети защо бе съединен кабинетът Сачева.

" Не може повече страната да се ръководи от хора, които не са определени от народа и чии и какви ползи пазят и ръководят и без да има опция за парламентарен надзор на техните дейности. Не може определените от хората да се унищожават между тях, а неизбраните от никого да ръководят бъдещето на страната. Това е род на парадокса ", подлага на критика служебните кабинети на Радев Сачева.

 

" Не на последно място България е парламентарна република, в която властта произтича от народа и се упражнява за народа. Време е да престанем да застрашаваме това. За да действа страната, с цел да има действително разделяне на управляващите и да се съблюдава правилото " власт власт възпира ", е безусловно наложително да има работещ парламент. Парламентът е тази институция, която съставлява избора на хората. Тук са тези, които са определени да съставляват другите гледни точки и разбирания на групи хора за по-добър живот ", сподели още тя.

 

И продължи:

 

" Да, взаимно ръководство сред ГЕРБ- Съюз на демократичните сили и ПП- Демократична България е осеяно с незнайни, вероятни компликации, евентуално ще докара до отлив на гласоподаватели и за двете страни, само че това е единствената опция в този миг. Двете политически сили, които са събрали най-вече гласове на изборите и които имат релативно сходни визии по тематики като външна политика, стопанска система и рационализация. Без подозрение, ние имаме насъбрано съмнение между тях, това, че ще работим дружно, напълно не значи, че няма да има напрежение и рецензии, само че в политиката би трябвало да се отсява зърното от плявата и би трябвало да се работи за постигането на огромни цели, а не за частните субективни ползи.

Политиката с изключение на диалог сред несъгласни, както споделя Христо Иванов, би трябвало да бъде на първо място деяние. Действие за реализиране на публични цели.

Бих желала да се обърна към всички мои сътрудници от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, които през днешния ден с спорни усеща ще поддържат това държавно управление. Всичко мои сътрудници са уверени европейци, обичат България, минали са през доста компликации и тествания, персонални саможертви и борби. Днес, уважаеми мои сътрудници, не даваме заем на доверие. Ние даваме заем на време. Време, което е нужно, с цел да се успокоят политическите пристрастености, да се откри път за общоживеене и да се гради доверие. Дали това време ще бъде оползотворено градивно зависи от дейностите на министрите, които ще се закълнат през днешния ден. И по тази причина тяхната отговорност е голяма. Не единствено пред жителите, само че и пред историята. Защото от техните дейности ще зависи дали България е част от Европа, напредъка и развиването или остава терен за хибридни офанзиви, унищожителна ненавист и на безконечния кръстопът от несбъднати фантазии. "

 

Сачева, а не ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова, приказва от името на най-голямата партия в 49-ото Народно заседание. Докато Сачева говореше Атанасова слушаше тъмно с наведена глава. След разпространяването на записа от съвещанието на Националния съвет на Политическа партия, Атанасова реагира във Facebook. " След всичко, което чух през днешния ден, единственото, което ще им кажа е: " вратата е ей там ", написа тогава ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. 

 

В залата бе и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, само че и той не взе думата.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР