Ние не бихме правили компромис с въпросите, които гарантират сигурността

...
Ние не бихме правили компромис с въпросите, които гарантират сигурността
Коментари Харесай

Стефан Янев: Шансът за съставяне на кабинет е 50/50

Ние не бихме правили компромис с въпросите, които подсигуряват сигурността на българските жители, които подсигуряват взаимоотношенията, даващи правдивост на на нашето взаимно битие като общество и във връзка с обществената политика и опциите за благополучие на българските жители, уточни Янев в предаването на „ Стълбището ” на Дарик. Според него шансът за сформиране на кабинет е 50/50.

 

Компромисът е баланс сред връзки, уточни още Янев. Готови сме да беседваме със всеки, да търсим решения на всеки един въпрос в търсене точно на баланс сред връзките, сред вижданията на другите партийни субекти, досега в който се явява едно общо решение, което всички биха използвали, съобщи Янев. Той счита, че стремежът на „ Български напредък ” към диалогичност се интерпретира погрешно като „ тези са подготвени да се прегърнат със всички ”.

Съвсем обикновено е сред партиите да има и непублични диалози, без това безусловно това да е задкулисие, счита Стефан Янев. Честно по отношение на българските жители сега, да вземем за пример ще е да кажем обществено желаеме ли или не нови избори, съобщи водачът на „ Български напредък ”. Дошъл е момента в който би трябвало да седнем и да си кажем какво желаеме, прикани Янев. Ако не желаеме избори сядаме и приказваме за цели, добави той. Янев уточни като минус, че партиите си приказват на първо място през медиите.

Без да отхвърля, че Шенген и Еврозоната са цели, които „ Български напредък ” поддържа, преди всичко Стефан Янев би сложил като приоритет пред едно държавно управление съставянето на нов държавен бюджет и незабавни ограничения, посредством които доникъде на годината да се овладее инфлацията.

Янев уточни, че е срещу плаващите болшинства, съгласно него е значимо да се знае какво болшинство стои зад даден кабинет.

Ако на „ Български напредък ” бъде даден мандат за сформиране на кабинет, групировката ще стартира диалози със всички, които пожелаят да седнат на масата за договарянията, като ще стартират от най-малката група в Народното събрание, за следващ път удостовери Янев. Според него това, че към този момент е бил министър председател, му носи преимущество поради насъбрания опит, само че в това време това е и минус, тъй като концентрира вниманието върху него.

Казусът с даренията към „ Демократична България ” от страна на чиновници на „ Нексо ” е един прекрасен тест за партията, счита Стефан Янев. Тя в този момент ще може да си извърши съответните инспекции и изследвания и сама да реши по какъв начин да постъпи, разяснява той. Въпросът, който би трябвало да реши е, дали върне даренията със задна дата или не, уточни Янев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР