Ние народните представители от ПГ на „Възраждане“ изразяваме своето категорично

...
Ние народните представители от ПГ на „Възраждане“ изразяваме своето категорично
Коментари Харесай

„Възраждане“ с декларация против разполагането на американски военни части в България

Ние народните представители от ПГ на „ Възраждане “ показваме своето изрично противоречие с желанията, декларирани от военачалник Тод Уолтърс, командващ силите на НАТО в Европа за разполагане на общи военни елементи в България. Никой не е питал българския народ дали желае България да бъде член на НАТО. Никой не ни е питал дали желаеме американски войски на българска земя. Никой не ни е питал дали желаеме да се трансформираме във фронт против Русия или против която и да е било друга страна. България би трябвало да пази своя народен суверенитет и това включва недопускането на непознати войски на нейна територия. Това съобщи в декларация от името на ПГ на „ Възраждане “ Елена Гунчева.

По думите ѝ даже по времето на война и провали в България не е имало непрекъснато непознати войски. В момента няколко хиляди американски бойци към този момент се намират в България.

„ Съгласно съглашението сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединени американски щати, подписано от Сергей Станишев за съдействие в региона на защитата, в случай че американските военни на българска територия извършат закононарушение е контрактувано да не бъдат съдени по българските закони “, уточни Гунчева.

Тя напомни случая в Чешнегирово, когато американски военни нахлуха на българска земя „ и се гавриха с български жители без каквато и да е било реакция на българската страната “.

„ България е превърната в съвсем окупирана територия. Изразяваме безапелационното си противоречие за разполагане на войски на НАТО на българска земя “, безапелационна бе тя.

Елена Гунчева настоя съглашението за съдействие да бъде преразгледано и прекъснато от актуалното държавно управление. Депутатът от „ Възраждане “ увери, че ще внесат законопроект в тази посока.

„ България би трябвало да пази своята самостоятелност и това може да стане единствено с самостоятелна и мощна българска войска. Евроатлантическите ни съдружници упорстваха за заличаване на българското въоръжение и промени в армията ни, комфортни за тях. България наряза личните си самолети, с цел да поръчва прескъпо американски модел от предишния век на непостижима цена, която е платена предплатено “, акцентира тя.

Гунчева прикани политиците да пазят суверенитета на България.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР