Ние можем да подкрепим хуманитарни паузи, което ще позволи влизането

...
Ние можем да подкрепим хуманитарни паузи, което ще позволи влизането
Коментари Харесай

САЩ подкрепят идеята за хуманитарни паузи в Газа

" Ние можем да подкрепим филантропични паузи, което ще разреши влизането на помощта, както и извеждането на хора оттова. Това включва също и доставката на гориво и възобновяване на електроподаването ", съобщи Кърби.

Той отхвърли да разяснява военните интервенции, които се водят в линията Газа, откакто израелската войска сподели, че ускорява доста ударите по въздух по палестинската територия и че уголемява интервенциите си по суша.

" Не сме фиксирали червени линии на Израел ", акцентира Кърби, само че добави, че Съединени американски щати ясно са декларирали през израелския си съдружник безпокойството си по отношение на жертвите измежду популацията, съпътстващите вреди и метода, по който израелците биха решили да работят.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е събрал през вчерашния ден главните си съветници по въпросите на сигурността, с цел да разиска с тях развиването на спора сред Израел и " Хамас ", заяви още Кърби. Той добави, че Байдън не е разговарял през вчерашния ден с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, с който той имаше съвсем всеки ден телефонни диалози.

В четвъртък европейските водачи приканиха за отваряне на филантропични коридори и за филантропични паузи в спора, противопоставящ Израел на " Хамас ".

Запитан по отношение на влизането на помощ на обсадената територия, Кърби съобщи, че Съединени американски щати не престават да работят с сътрудниците си в района, говорейки за десетина камиона, които са минали през границата с Египет, което остава, съгласно Вашингтон, незадоволително.

" Без фундаментална смяна популацията на Газа ще понесе невиждана лавина от човешко страдалчество ", предизвести през вчерашния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Снощи Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция, призоваваща за неотложно филантропично помирение в Газа, само че в текста не се загатваше " Хамас " и документът беше неодобрен от Израел. Съединени американски щати също не го поддържаха по същата причина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР