„Ние многократно и ясно заявихме нашата позиция, че оръжия и

...
„Ние многократно и ясно заявихме нашата позиция, че оръжия и
Коментари Харесай

Филип Попов: Таван на продуктите от малката потребителска кошница ще помогне на гражданите и бизнеса


„ Ние неведнъж и ясно декларирахме нашата позиция, че оръжия и муниции няма да бъдат изпращани към която и да е от воюващите страни. Бяхме безапелационни, че в случай че би трябвало и обединението ще напуснем, в случай че бъде изпратено оръжие в Украйна, тъй като това би въвлякло България в тази война. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Филип Попов в ефира на NovaNews.

В предаването “Офанзива “ той изясни, че решението на Народното събрание касае филантропична помощ и възможен ремонт на някаква бойна техника, само че не и изпращане на оръжия и муниции. „ Това е решението на “Продължаваме смяната “, което е в унисон с нашата политика, визии и поръчки и по тази причина го подкрепихме “, разясни социалистът, като добави: „ Това е едно уравновесено решение. Направихме своя съответен и предстоящ избор. Заради Българска социалистическа партия не беше изпратено оръжие в Украйна. “

Относно възможния ремонт на военна техника Филип Попов разяснява, че в съглашението е записано съгласно потребностите на Украйна и опциите на България. „ Аз не съм сигурен, че България е готова за ремонт на тази бойна техника “, посочи той.

По думите му сега за България са значими приходите на хората, безработицата, цената на електрическата енергия, газта и горивата, както и икономическите и обществените благоприятни условия на страната, с които да подкрепи бизнеса и българските жители. „ Ако зависеше единствено от Българска социалистическа партия такова решение нямаше да бъде вкарано в Народното събрание “, съобщи той във връзка с военната тематика.

Филип Попов беше безапелационен, че няма необикновен резонанс в обединението и до момента в който се съблюдава съдружното съглашение, няма да има проблеми.

Освен алена линия за оръжията за Украйна, друга такава за левицата е Република Северна Македония. „ Там също имаме безапелационна позиция, която отстояваме. Тя е записана и в съдружното съглашение “, изясни социалистът.

„ От 1 април влезе най-социалният бюджет от години насам. Надявам се в този момент и в идната актуализация също да залегнат нашите позиции и хрумвания “, съобщи Филип Попов. Той показа част от ограниченията, които левицата предлага – увеличение на пенсиите с 18.5%, а от октомври месец преизчисление с приход от 2021 година, нулева ставка на Данък добавена стойност за хляба, минимална работна заплата 770 лв., таван на цените на продуктите от дребната потребителска кошница.

„ Ние предлагаме редица промени, надяваме се в разговор с съдружните ни сътрудници да успеем да реализираме тези наши политики. Те се вършат за българските жители и българския бизнес в тази тежка за целия свят обстановка. Редица страни са създали сходни ограничения и не мисля, че България би трябвало да прави някакво изключение “, уточни депутатът от левицата.

Филип Попов изясни, че Българска социалистическа партия е с над вековна история и разнообразни планове са се появявали през годините, след което са изчезвали. „ Не мисля, че би трябвало да сме обезпокоени от плана на Стефан Янев, всеки има своето право да направи какъвто план сметне за добре “, съобщи социалистът.

„ Странно е, че Румен Радев приказва с едни и същи тези с Бойко Борисов. В същото време всички тези партии, които са в обединението и Румен Радев се радваше на тяхната поддръжка, и в този момент сякаш отвори фронт против всички тези, които бяха по площадите, когато Прокуратурата нахлу в Президентството “, счита Попов.

Той напомни, и че Румен Радев в първия си мандат беше повдигнат от Българска социалистическа партия. “Радев безусловно беше свален от пилотската кабина от Корнелия Нинова и стана президент с помощта на Българска социалистическа партия и на нашата поддръжка. Тази поддръжка той я получи изрично и при втория си мандат ", заключи Филип Попов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР