Ние коалиция с партии на статуквото няма да правим. Ако

...
Ние коалиция с партии на статуквото няма да правим. Ако
Коментари Харесай

Има такъв народ склонни да се коалират с ДБ и Изправи се! Мутри вън

Ние коалиция с партии на статуквото няма да вършим. Ако въобще може да се стигне до държавно управление, то е с другите две партии. Това сподели ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов пред публицисти след срещата с президента Румен Радев през днешния ден, която е част от серията съвещания с парламентарно показаните сили за съставянето на бъдещо държавно управление. От Има Такъв Народ ще разгласят дали ще създадат кабинет, откакто стане ясно дали ГЕРБ ще съумеят да създадат техен.

Филип Станев, Тошко Йорданов и Виктория Василева от партията на Слави Трифонов " ИТН "  се явиха на консултация при президента Румен Радев преди връчването на мандат за сформиране на държавно управление. Това е втората по бройка парламентарна група в 45-ото Народно събрание. 

" Предизвикателствата пред нашата страна са съществени, освен пандемията, икономическата и обществена рецесия, нуждата от внасяне в период на ефикасен проект за възобновяване и резистентност. Това постанова оперативно отговорно държавно управление, допустимо най-скоро образувано с устойчива парламентарна поддръжка. Към вас са ориентирани упованията на българските жители ", сподели президентът. 

Румен Радев уточни, че в случай че държавното управление на ГЕРБ-СДС не бъде признато, в случай че въобще бъде импортирано, отговорността идва при " ИТН " като втора политическа мощ. " Затова се надявам да чуя вашите планове и подготвеност за сформиране на държавно управление. При какви условия, каква е вашата ценностна рамка и граница на компромис. Вашата роля е виновна и упованията към вас ще порастват ", добави още Радев.

" Вие вървите безусловно по закон, което е дълг на президентската институция и ви благодарим, че го вършиме. Ние, като политическа мощ, също мислим да го вършим - да съблюдаваме Конституцията и законите такива, каквито са. Да, Народното събрание има законодателна самодейност, то може да трансформира законите и това е неговата роля. В момента законите такива, каквито са, ще би трябвало да бъдат спазвани от всички, без значение дали им харесва, или не. Така че ние ще обсъдим, уповавам се градивно, какво мислим в по този начин създалата се обстановка ", съобщи зам.-председателят на " ИТН "  Тошко Йорданов. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР