Ние като морален жест приехме оставката на здравния министър Николай

...
Ние като морален жест приехме оставката на здравния министър Николай
Коментари Харесай

За гнева на Борисов и смъртта на думите

" Ние като честен жест приехме оставката на здравния министър Николай Петров, в това време в Народното събрание не престават да стоят хора, които са забъркани с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от пандизчии, хора, които назовават българите дебили. "

Цитирам цялото изречение на премиера Бойко Борисов, тъй като желая да ми вярвате, че съм овладяла още нощес - като го чух - смайването си от думите му, че в Народното събрание има субекти " забъркани с наркотрафик ". За депутати, купували гласове, знаех, въпреки и да не ми е известно да са купували от пандизчии, и то не за един единствено народен представител зная. А този, който назова българите дебили, пък е напълно прочут, като най-прясно изявил се. Значи

остават наркотрафикантите

Сутринта рано прещраках утринните блокове, чаках лавина от питания, чудене и мнения. Чувам единствено неенергично споменаване, никакво задълбочаване и изследване за наркотрафикантите в Народното събрание. В редакцията се хвърлих на вестниците: нито едно заглавие на първа страница за наркотрафикантското изказване на Борисов. Тук-там из вътрешните страници е упоменато в подзаглавие, само че някак свенливо, от немай-къде.

И се замислих. Държава, в която министър-председател да съобщи, че в Народното събрание има " забъркани с наркотрафик " и това да не е под главата на всички вестници; и да не стане първа вест във всички емисии; и да не се е сезирала прокуратурата с изказване на представителя на основния прокурор; и да не са се нажежили до алено телефоните на ДАНС и всевъзможните спецслужби от въртенето на медиите, които желаят информация...

Такава страна, простете, не е нищо повече от територия /по Комарницки/ на изпразнените думи, които към този момент не значат нищо. Впрочем демонстрират най-малко нещо, и то е, че Борисов в последно време не може да удържа гнева си, когато го провокира... Корнелия Нинова (цитатът е в отговор на въпрос по какъв начин ще отговори на водача на Българска социалистическа партия, че е страхливец).

Имаме министър председател, който не носи отговорност за нищо от всичко, което споделя

Именно тази безнаказаност на говоренето, което не провокира реакция на институциите, трансформира нас, българите в маса, за която думите на властника са звуци без наличие. Раздвижване на въздуха. И медиите го знаят. И тъй като го знаят - икономисват скандалното му изказване. Помните ли по какъв начин през юни 2014 господин Борисов ни заяви, че " желаят да го арестуват, с цел да го убият в ареста "? Замислям се какво ли щеше да провокира такова изказване в естествена страна... В България не му обърнахме внимание. Тук думите служат за пропагандни замашки.

С други думи: Най-личният индивид на най-високата власт - министър-председателят, просто си приказва, с цел да натрие носа на някого - по личната му визия за възмездие. Но безотговорното говорене не по никакъв начин безобидно - разболява мозъците ни, трансформира ни в маса, която или не чува, или псува, само че думите във всички случаи са единствено паразитен декор на живота ни.

Словото, изключително сериозното, към този момент не коства нищо, то е обезсмислено тотално. И заслугата на Бойко Борисов е голяма, напряко неоценима.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Третият кабинет "Борисов " (100)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР