Ние имаме много ясно становище относно присъединяването на Република Северна

...
Ние имаме много ясно становище относно присъединяването на Република Северна
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ще бъде историческа грешка, ако Северна Македония не започне преговорите с ЕС

Ние имаме доста ясно мнение по отношение на присъединението на Република Северна Македония и Албания към Европейския съюз. Ще бъде историческа неточност и тежък удар върху народите в тези страни, в случай че през днешния ден не ги допуснем до договаряния. Това съобщи българският министър председател Бойко Борисов преди началото на Европейския съвет в Брюксел.

" Ние имаме доста ясно мнение, значими за Балканите, по отношение на Северна Македония и Албания - да им бъде дадена вероятност за влизане в Европейски Съюз. Ако не стане, това ще бъде тежък удар за народите от тези страни. Северна Македония като население е колкото София, колкото дребен европейски град. Какъв риск е? Изведнъж демонстрираме темперамент против тях, не съм склонен ", сподели още Борисов.

Премиерът съобщи, че от английския парламент зависи дали съглашението за Брекзит ще бъде утвърдено. " Винаги сме оптимисти в Европейски Съюз. Но до момента в който не мине през английския парламент решението за Брекзит, не го разясня ", сподели Борисов.

Първо договорката би трябвало да мине събота през Народното събрание в Лондон другояче това сме го играли доста пъти, уточни Борисов. " Божа работа, никой не може да каже ", добави той и сподели, че се възхищава на основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние.

По мотив известието, че " Фолксваген " отсрочва решението си за нов цех Борисов означи, че почналият общоевропейски напън против тях стартира да става контрапродуктивен. Предложили сме терените на " Фолксфаген ", Пловдив, София - с хеликоптер сме ги разкарвали. Ако ни желаят - са добре пристигнали. Ние сме готови, сподели още министър председателят.

Военни дейности не мога да поддържа, никаква взаимност не мога да имам за война към никого, съобщи министър председателят Бойко Борисов. Няма случай да съм се изказал в интерес на военни дейности. Напротив, най-глупавото и най-гадното нещо е войната. Те (Турция - бел. кор.) неотложно би трябвало да прекратят и да седнат великите сили - и американците би трябвало да вземат участие - би трябвало да вземат решение и тази война да престане, добави той във връзка турските дейности в Сирия.

Подкрепяли сме Турция постоянно, когато е имала проблеми с миграцията. Военни дейности не мога да поддържа, никаква взаимност не мога да имам за война към никого, каквато и да е цената на това. За всичко друго сме ги подкрепяли, тъй като сме сътрудници в НАТО, комшии сме и те ни пазят от мигрантската вълна, и постоянно сме казвали " ефенди, благодаря! ". За войната не могат да чакат поддръжка, там гинат хора, добави министър председателят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР