Ние идваме!“ информира еврокомисаря по енергетика г-жа Кадри Симсон и

...
Ние идваме!“ информира еврокомисаря по енергетика г-жа Кадри Симсон и
Коментари Харесай

„Ние идваме!“ алармира еврокомисаря по енергетика за решението на служебния кабинет, с което блокира диверсификацията на ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“

„ Ние идваме! “ осведоми еврокомисаря по енергетика госпожа Кадри Симсон и отрасловите дирекции в Европейската комисия за решението (от 20.10.2022 г.) на служебното държавно управление на Република България, с министър председател Гълъб Донев, да анулира решение на постоянното българско държавно управление от 13 юли 2022 година за предприемане на нужните дейности за диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво.

Отмененото решение блокира напъните за различни доставки на гориво за българската централа в Козлодуй и оставя страната ни според от режима на Путин и монопола на Руската Федерация.

Тази стъпка на служебния кабинет на Румен Радев слага под риск енергийната ни система, индустрията, битовите консуматори и като цяло визира националната сигурност на България.

За нас е изключително обезпокоителен фактът, че в миг, когато Европейски Съюз се пробва да се откъсне от енергийната взаимозависимост от Москва, служебната власт в София – с стеснен и временен мандат – подхваща стъпки, с цел да затвърди и продължи тази взаимозависимост. Още повече, че тези дейности са в контраст със тактиката на комисията “REPowerEU ”, където провокациите в нуклеарната взаимозависимост на България са съответно посочени като цели за диверсификация.

Страната ни е една от първите, които пострадаха от прекратяването на газовите доставки от „ Газпром “, макар подписания контракт, а с актуалното решение сама се слага в условия да бъде изнудвана и в областта на нуклеарната енергетика.

„ Надявам се българският парламент и всички политически сили, които най-малко на декларативно ниво са декларирали своето отношение към българската самостоятелност и евроатлантическа ориентировка, да вземат ограничения към това решение на служения кабинет, преди Европейската комисия да се е произнесла “, съобщи Арман Бабикян от „ Ние идваме! “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР