Ние и мързеливите гърци сме шампиони по заработени часове в

...
Ние и мързеливите гърци сме шампиони по заработени часове в
Коментари Харесай

Шефът на КТ „Подкрепа“: Ние и мързеливите гърци работим най-много в ЕС

Ние и мързеливите гърци сме първенци по заработени часове в границите на Европейски Съюз за една година. Това сподели в утринния блок на bTV президентът на КТ „ Подкрепа” Димитър Манолов.

Не настоявам, че сме най-трудолюбиви, само че работим най-вече. Това най-често се случва по насила, а не по желание”, изясни той.

Делът на изключителния труд у нас също е максимален.

„ Ние превърнахме сумираното пресмятане на работното време от изключени в предписание, което не е добре”, добави Манолов.

„ Извън това специфичен ексклузивен труд е този през събота и неделя и още по-специален - на национални празници. Единият се заплаща с 50% повече, а другият – два пъти по-високо”, разясни президентът на КТ „ Подкрепа”.

По думите му обаче в България разпоредбите се заобикалят заради нежеланието на работодателите да заплащат изключителния труд.

Според него би трябвало да се ограничи размерът на сумираното пресмятане на работното време и всичко над това да се доплаща като ексклузивен труд, както е редът.

Димитър Манолов е на мнение, че трудът у нас не се цени и е най-евтиният запас. Не се почита и нощният труд, който е най-вредният за здравето.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР