Ние говорим с факти, затова говорим днес, заяви в началото

...
Ние говорим с факти, затова говорим днес, заяви в началото
Коментари Харесай

Прокуратурата: Докторът е стрелял с незаконен пистолет, прикривал е следи, кръв и гилзи от местопрестъплението

Ние приказваме с обстоятелства, по тази причина приказваме през днешния ден, съобщи при започване на нарочната конференция за задържането на доктор Иван Димитров представителят на Окръжна прокуратура Пловдив Галина Минчева.

Румен Попов, областен прокурор на Пловдив:

Фактите не са такива, каквито бяха изнесени в медиите и каквито приказваха наши сътрудници.

В рамките на тези 72 часа получихме какви ли не упреци. От "фактите " които бяха изнесени и се спекулираше, крадецът, потърпевшия,който в действителност е апаш, е влезнал в дома на обвинени, жилището, че е имало съизвършител, че е била брачната половинка и двете деца, тъврдеше се, че огренстрелното оръжие е на самия апаш или на неговия участник, съобщи Попов.

Той уточни, че са били направени експертизи,включително и от НИКК, разпитани са над 15 очевидеца.

Установи се следното:

Към момента на извършеиня опит за кражба, жилището на втория етаж, не са били нито брачната половинка нито двете деца, Това се откри от обяснеинята на съпруата на обвинени и от него.

Не е имало съизвършител на крадеца. Опитът е осъществен единствено и само от него. Установи се от обясненията на обвинения, конфискуваните записи на камерите, от очевидци след изстрелите на гонитбата на обвиняеимя и крадеца.

При по този начин изнесената фактология, изрично е открито, че изстрелите са ибили възпроизведени и конфликтът е настъпли в двора, изрично се изключва жилището 0 резумираща неизбежна защита.

След като е проникнал в гаража на обвиянемия, най-малко окол 30 минути, извърщването на подготовката на кражбата е било следено от обвинения, без да заяви на органите на реда.

С револвер "Валтер ", при побягването на крадеца настава конфликт. Обвиняемия е създал изстрел, с цел да спре крадеца, Жоро Плъха е хвърлял по него разнообразни предмети, сопълни още пловдивският областен прокурор.

На три пъти верисята е изменена какви са били те: железна тръба, табела, нож, който е бил открит в дома на обвинения, който послествие е бил почистен.

Така е разказал и на вуйна си, след изпразване на пълнителя крадецът е избягал и е останал там къдетое открит.

Ккави са дейстивята на обвинения след действието - звъни на совй другар и го моли за помощ - изтриване на следи, събиране на следи, гилзи, кръв, изхвърляне укриване на огнестрелното оръжие. За оръжието обвиненият е направил цялостни самопризнания по какъв начин се е сдобил с противозаконен револвер.

След като прикриват следите, обвиненият прави още едно позвъняване към лице, на което няма да споделим самоличността, заяви още Румен Попов.

При противоправното нахлуване действиетлно е нанесена прорезна рана на глезена на доктор Иванов, това занапред ще се установвя с какво оръжие.

Факт е обаче, че крадецът, е бил самичък, както е видно и от показанията на неговата брачна половинка, същият е бил въоръжен с нужните принадлежности за осъществяване на кражба - отвертка и нож. Открити са в облеклата на убития, без да са вадени.

Марката ще бъде променена в "подписка ", само че не под въздействие на митингите, съобщи наблюдаващият прокурор по делото. Той разясни, че обвиняванията против д.-р Димитров се бъдат две - за ликвидиране и нелегално владеене на оръжие.

Очаквайте детайлности!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР