Ние гласуваме против всяко нещо, което е необосновано и няма

...
Ние гласуваме против всяко нещо, което е необосновано и няма
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Радев е най-голямата грешка на БСП

„ Ние гласуваме " срещу " всяко нещо, което е голословно и няма ясна вероятност какво ще се случи след приемането му. Решението за концесията на " Росенец " беше вкарано в 12 без 5 – без да има изясненост и оценка на въздействието. Какво ще се промени, тъй като контролът и в този момент е държавен? Нищо няма да се промени, само че се основават опасности за милиарди. Ние не сме срещу да се одържавяват стратегически обекти, само че това би трябвало да се прави с разсъдък и отчитане на следствията, а не непременно. Малко ли е страната да бъде наказана по тази причина, че непозволено е прекратила една концесия – и това ще го платим всички ние. “

Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Таско Ерменков в ефира на Nova News. Той посочи, че социалистите са срещу концесионирането на стратегическите обекти.

„ Не мога да схвана обаче каква е разликата сред концесията на пристанището в Росенец и летището в Пловдив. Ние сме за това, когато се вземат решения, касаещи джоба на всеки българин –  да ни бъде дадена обосновката и аргументите, които ще разрешат пристанището да се върне в българското право на ръководство и това да няма нездравословни последици за страната. Политиките постоянно би трябвало да бъдат в полза на хората, а не в полза на някого, който извършва поръчки. Нали този нефт е минал през митницата, която се ръководи от страната? Държавата е там и това кой ще ръководи пристанището, не трансформира метода на надзор “, съобщи още Ерменков и добави, че въпросната концесия през 2011-та година е отдадена от този, който в този момент пръв се подписва за нейното преустановяване.

Попитан по отношение на президента, социалистът уточни, че Румен Радев е против всяко едно постоянно държавно управление, тъй като след предварителното събаряне на такова, постоянно следва длъжностен кабинет.

„ Трябва да уточним като приказваме за президента за кого приказваме – президента за вътрешна приложимост, когато е в България, или президента за външна приложимост. Президент за външна приложимост имаме тогава, когато президентът е на открито и става основател на една проатлантическа политика като тази на " Трите морета ". Има и подобен, който при започване на годината, в наличието на Столтенберг и Байдън, подписа декларация, в която споделя, че Украйна е в правото да пази териториите си и ние постоянно ще им оказваме помощ. Имаме президент, който предплаща самолети втора партида, в случай че първата още не е пристигнала. Това е президентът за външна приложимост ", аргументира се Ерменков.

" Има и един президент за вътрешна приложимост, който в България се пробва да бъде по-патриотар и от най-патриотарите. Един президент, който сега се е прицелил във властта през локалната власт. Ние не се опасяваме от него, тъй като си го знаем какъв е. Но да му мислят „ Възраждане “, тъй като той се е прицелил в техния електорат “, уточни социалистът и добави, че Радев е най-голямата неточност на Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР